Bărbaţii îşi aleg perechea după corp, femeile - după vârstă

Oamenii de ştiinţă le dau dreptate doamnelor: atunci când vor să le invite în oraş, bărbaţii se uită mai întâi la formele lor. Testele au arătat că bărbaţii preferă o femeie cu un corp perfect pentru o primă întâlnire, deşi ar opta pentru o faţă frumoasă pentru o relaţie pe termen lung.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Texas din Austin, SUA, a confirmat suspiciunile femeilor: bărbaţii caută o parteneră cu forme, nu una inteligentă, dacă îşi doresc o relaţie de scurtă durată. Potrivit cotidianului „The Daily Telegraph", la studiul publicat în revista „Evolution and Human Behaviour" („Evoluţie şi comportament uman", în trad.) au participat 375 de bărbaţi şi de femei. Aceştia au fost întrebaţi dacă ar vrea să iasă la o întâlnire cu un partener de sex opus căruia nu i-ar vedea faţa.

Voluntarii au fost rugaţi să spună şi dacă ar alege un partener cu o faţă drăguţă sau unul cu nişte forme apetisante. „Rezultatele au sugerat că bărbaţii au tendinţa de a considera mai importante trăsăturile faciale dacă există un context pentru o relaţie stabilă, dar îşi schimbă priorităţile spre formele corpului dacă vor o aventură de-o noapte", explică cercetătorii, adăugând că, atât corpul, cât şi faţa oferă indicii importante cu privire la capacitatea unei femei de a avea copii, dar şi referitoare la gradul ei de fertilitate la acel moment.

Indicii diferite, dar importante

Autorii cercetării spun că studiile anterioare puneau accent pe atracţia fizică, în special pe elemente care făceau feţele şi corpul atractive: simetria, textura pielii, proporţia între bust şi şolduri. Totuşi, foarte puţini s-au concentrat asupra indiciilor relevante pe care acestea le oferă despre capacitatea femeii de reproducere.

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Texas spun că faţa oferă indicii despre capacitatea unei femei de a avea copii, iar corpul, despre fertilitatea ei. Cele două dimensiuni au punctul culminant la vârste diferite, aşa că e puţin probabil ca o femeie să fie simultan la apogeu la amândouă. Vârful capacităţii de reproducere e, în medie, la 17 ani, în timp ce vârfurile de fertilitate sunt la 24.

Grizonaţii, atractivi pentru femei

George Clooney, atrăgător şi la 49 de ani Foto: reuters


Bărbaţii mai în vârstă, precum actorul George Clooney, sunt în continuare atractivi pentru femei. Dacă în urmă cu 30 de ani o doamnă nu s-ar fi uitat la un partener de sex opus de peste 45 de ani, bărbatul modern le mai suceşte mintea acestora chiar şi la 55, arată un studiu realizat pentru Debenhams, citat de „The Daily Telegraph".Importanţa pe care o dau aceştia modului în care se îmbracă şi o formă fizică de invidiat îi fac să pară mai tineri cu zece ani.

Un alt motiv pentru care un bărbat grizonat e încă eligibil ca soţ este şi faptul că femeile moderne decid să se căsătorească şi să facă copii mult mai târziu. Chelia nu mai e un stigmat, şi nici burta, arată studiul. Multe dintre femei au mărturisit că preferă bărbaţii mai în vârstă pentru că aceştia le pot oferi lor şi copiilor siguranţă financiară.Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările