Şase lucruri pe care nu este indicat să le spui celor care suferă de migrene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Migrenele sunt dureri de cap intense care se manifestă sub forme de crize, acestea aducând dureri chinuitoare, de multe ori dublate de sensibilitate la zgomote şi lumină, precum şi de greaţă sau de stări de vomă.

Problemele pot veni, chiar dacă de multe ori acestea apar fără intenţie, chiar din rândul prietenilor  care nu pot înţelege starea dată de migrene şi încearcă să ajute prin vorbe care nu în nciun caz şansa succesului scontat.

„Oamenii din jur încearcă să spună lucruri ajutătoare care de cele mai multe ori ne scot din minţi. Iar partea cea mai amuzantă este că auzi aceste vorbe mereu”, afirmă doctorul Dawn Buse, director al secţiei de Medicină Comportamentală de la Centrul Montefiore Headache din New York.

Dawn Buse şi un alt doctor, Jason Rosenberg, au realizat o listă a vorbelor de „încurajare” repetate mereu de cei din jur, chiar acestea nu sunt indicate.

1.„Şi eu am dureri de cap!”

Aproape fiecare persoană suferă la un moment dat de dureri de cap, însă migrena este diferită faţă de simplele dureri, aceasta putând ţine de la patru la 72 de ore.

2.„Fă mişcare, te vei simţi mai!”
Doctorul Rosenberg susţine că spre deosebire de cazul altor probleme medicale în care distragerea de la durere funcţionează, în cazul migrenelor acest lucru nu este valabil. Răspunsul oferit este că migrena are mai multe componente care reuşeşte să deranjeze corpul nostru.

3.„Ar fi indicat sa te opreşti din...”
„Soluţiile” oferite de cei din jur sunt variate. Fiecare are propria idee despre lucrurile la care ar trebui să renunţăm: ţigări, băutură, dulciuri etc.

4.„Nu pari bolnav!”
Migrena nu este o afecţiune vizibilă, iar episoadele acesteia sunt temporare. Nici în momentetele de suferinţă, o parte din cei afectaţi de migrene nu par să-şi schimbe înfăţişarea.

5.„Totul este în capul tău!”
O încurajare de acest gen clar nu este binevenită. Proasta dispoziţie nu este dată numai de durerea propriu-zisă, dar şi de modul în care percepi ceea ce este în jur.

6.„Aş vrea să stau şi eu acasa ca tine!”
Cei afectaţi de migrene nu petrec o parte din timpul lor în propria casă din pură plăcere, ci pentru că sunt nevoiţi. În spaţiul lor, aceştia încearcă să-şi regleze nivelul de lumină, zgomotul, dar mai ales să se odihnească şi să aştepete efectele medicamentelor.    
 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite