Amenzi pentru părinţii care nu-şi trimit copiii la şcoală. În ce ţară europeană a fost impusă măsura

Amenzi pentru părinţii care nu-şi trimit copiii la şcoală. În ce ţară europeană a fost impusă măsura

Profesorii sunt cei care vor stabili dacă absentarea elevilor va duce sau nu la amendarea părinţilor.

O ţară importantă din Europa a luat măsura ca părinţii care nu îşi trimit copiii la scoală în septembrie să fie amendaţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Părinţii din Marea Britanie care nu-şi trimit copiii la şcoală în septembrie vor fi nevoiţi să plătească amenzi de 60 şi 120 de lire, spune Gavin Williamson, ministrul britanic al Educaţiei..

„Cu excepţia cazurilor în care există un motiv bine înemeiat pentru absenţă vom impune amenzi părinţilor”, a precizat oficialul, citat de BBC.

Pe de altă parte, cadrele didactice susţin că amendarea părinţilor nu este o abordare corectă.

„Vor fi mulţi părinţi înspăimântaţi şi neliniştiţi”, este de părere Geoff Barton, liderul sindicatului profesorilor.

Majoritate părinţilor intervievaţi de BBC au răspuns că, deşi nu sunt de acord cu cei care încurajează abandonul şcolar, ar prefera ca decizia de a frecventa sau nu cursurile să rămânî la latitudinea fiecăruia.

„Sunt un părinte care s-a străduit să continue să lucreze de acasă şi, timp de patru luni, să se ocupe şi de educaţia copilului, tot ce auzim de la ministrul Educaţie este ameninţarea că vom fi amendaţi", a declarat un alt părinte.

Decizia cade în mâinile profesorilor, aceştia urmând a stabili dacă absentarea elevilor va duce sau nu la amendarea părinţilor. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: