Ora perfectă pentru sex: momentul zilei în care ambii parteneri sunt gata de acţiune

Ora perfectă pentru sex: momentul zilei în care ambii parteneri sunt gata de acţiune

Ora perfectă pentru sex FOTO Arhivă Adevărul

Ora perfectă pentru sex. Pe parcursul zilei, cantitatea de hormoni sexuali secretată în corpul femeilor şi al bărbaţilor diferă, aşa că dispoziţia de a face dragoste este şi ea situată pe „trepte” diferite de intensitate.

Ora perfectă pentru sex: seara, perfectă pentru amor

Momentul zilei în care bărbaţii şi femeile se află pe aceeaşi „undă“ din punct de vedere sexual este intervalul orar 20.00 şi 22.00, perioadă în care energia sexuală a ambilor parteneri este gata de a fi consumată.
 

Ora perfectă pentru sex: de ce sunt bărbaţii activi dimineaţa

Pe de altă parte, înainte ca un bărbat să se trezească dimineaţa, între 06:00 şi 08:00, nivelul de testosteron din organismul acestuia este cu 25-50% mai mare decât în orice moment al zilei. Odihna este un alt factor care stimulează cheful de sex al bărbaţilor, studiile demonstrând că un somn lung şi odihnitor creşte cantitatea de hormoni masculini secretaţi. Aşadar, intervalul dintre 06:00 şi 08.00 dimineaţa este perfect pentru bărbaţi când vine vorba de manifestările sexuale, însă mai puţin în ceea ce le priveşte pe femei. Reprezentantele sexului frumos nu sunt gata de acţiune la primele ore ale dimineţii, din cauza nivelelor mari de melatonină şi a temperaturii corporale scăzute.
 

Ora perfectă pentru sex: intervalul „vesel“ pentru femei 

O perioadă bună pentru sex, în cazul femeilor, este intervalul orar 08.00 şi 10.00, când creşte producerea endorfinelor, iar doamnele se excită mult mai uşor. Totuşi, până la aceste ore, nivelele de testosteron din organismul bărbaţilor revin la normal, fiind inhibate de producerea de cortizol, cunoscut sub numele de hormon al stresului.
 
Pe parcursul zilei, bărbaţii vor produce constant testosteron, hormon necesar şi pentru dezvoltarea muşchilor sau pentru secreţia de spermă. Nivelul testosteronului creşte şi descreşte o dată la 90 de minute. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: