Cum supravieţuieşti unei despărţiri în 2013

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În vremurile de acum, este dificil să treci printr-o despărţire, mai ales când detaliile rupturii au toate şansele să devină publice.

Într-un articol redactat pentru ediţia de martie a revistei „Cosmopolitan US“, Gaby Dunn vorbeşte despre despărţire şi despre cum poţi supravieţui unui astfel de eveniment.

Despărţiri în văzul lumii

Astfel, arată ea, într-o vreme în care toată lumea are un cont de Facebook, unul de Twitter şi, probabil, un blog, oricine poate afla detaliile vieţii celuilalt fără ca măcar să cerceteze. În acest caz, chiar şi evenimentele de acest tip ajung să fie făcute publice, iar despărţirea nu se mai petrece între două persoane, ci implică toţi prietenii de pe Facebook, ceea ce este mai dureros pentru ambii parteneri.

Sigur, fenomenul este alimentat de aceleaşi persoane care, cu doar puţin timp în urmă, ţineau să îşi declare dragostea şi să îşi expună dovezile de iubire.

Ideal ar fi să vă despărţiţi fără resentimente, într-un mod cât mai civilizat cu putinţă, fie că este vorba despre o despărţire online sau offline.

Psihologul Kevin Lewis explică: „Înainte, încheiai relaţia, o puneai într-o cutie şi îi dădeai foc sau o aşezai în dulap pentru cât timp voiai. Acum, lucrurile astea nu mai pot fi ţinute într-o cutie. Există pe internet şi oricine le poate vedea, despărţirile au devenit mult mai greu de controlat“.

Mai mult, văzând că relaţiile sunt atât de trecătoare, tinerii se tem să mai anunţe că au găsit un partener, cu atât mai mult când ştiu că anunţul respectiv se adresează mai multor persoane.De pildă, printre prietenii de pe Facebook poţi avea colegi de liceu, de facultate, dar şi colegi de muncă sau şefi, persoane cunoscute în diferite împrejurări sau chiar amici de-ai părinţilor tăi.

Cum împărţiţi lucrurile?

În timpul unei relaţii, strângeţi multe lucruri împreună. Ca să împărţiţi bunurile, trebuie să analizaţi câteva informaţii.

De pildă, persoana care a cumpărat un obiect anume ar trebui să îl păstreze. Pentru cele achiziţionate împreună, faceţi o listă şi stabiliţi cui îi revin anumite lucruri.

În timp, aţi format legături de prietenie cu persoane cu care ieşiţi împreună. Prietenii comuni nu pot fi împărţiţi, dar ideal ar fi să stabiliţi despre ce veţi vorbi şi, eventual, să ignoraţi subiectele care se referă la fostul prieten.

Să împarţi custodia unui animal de companie poate fi o idee bună pentru un cuplu, dar în momentul în care vă despărţiţi, mai ales dacă v-aţi ataşat amândoi de el, apar problemele. De regulă, persoana care este capabilă să îl îngrijească ar trebui să îl păstreze, chiar dacă asta e supărător pentru celălalt.

Dacă fiecare era apropiat de familia celuilalt, legăturile nu trebuie neapărat rupte cu brutalitate. Pe de altă parte, nici foarte multe întâlniri nu sunt indicate şi în niciun caz nu e de preferat să bârfeşti persoana cu care ai fost, pentru că familia respectivă nu va fi de partea ta.

Rămâneţi prieteni?

În sfârşit, una dintre întrebările arzătoare este dacă ar trebui sau nu să rămâneţi prieteni. Înainte de toate, ar trebui să vă puneţi câteva întrebări.

Despărţirea  a fost de comun acord?

A înşelat cineva?

Dacă ai auzi că se întâlneşte cu altcineva, cum te-ai simţi?

Ce cred prietenii tăi şi familia? 

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite