Cum recunoşti un Don Juan. Semne care îţi arată că te vrea doar pentru o relaţie sexuală

Cum recunoşti un Don Juan. Semne care îţi arată că te vrea doar pentru o relaţie sexuală

Unii bărbaţi nu se pot implica afectiv FOTO Shutterstock

Personaj fictiv cunoscut în toată lumea, Don Juan este seducătorul universal şi personajul principal al unor opere, piese de teatru şi poeme. În spatele acestui personaj se ascunde un comportament sexual compulsiv numit hipersexualitate.

Hipersexualitatea este o constrângere copleşitoare de a face sex sau de a te bucura de erotism, o senzaţie de poftă pentru corp. “Pentru a o exprima în termeni simpli, gândiţi-vă că aţi fi în mijlocul unui deşert şi nu aveţi de unde să faceţi rost de apă. Veţi începe să vă deshidrataţi odată cu trecerea timpului.

După câteva ore, veţi simţi că aţi face absolut orice pentru a bea puţină apă. În acelaşi context, o persoană care este diagnosticată cu hipersexualitate face orice pentru o partidă de sex, adică tânjeşte după sex.

Persoana respectivă depăşeşte orice limite pentru sex şi plăcerea sexuală. Ce declanşează hipersexualitatea? Pentru a răspunde la această întrebare, e bine să înţelegem încă un termen numit tulburare bipolară. Ambele condiţii sunt mari şi complexe, potrivit psihologului Laura Maria Cojocaru.

Află aici care sunt semnele care dau de gol un bărbat ce doreşte doar sex şi nicidecum o relaţie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările