Cum să menţii sexul la un nivel ridicat în relaţiile de durată: patru tehnici esenţiale pentru a triumfa în dormitor

Cum să menţii sexul la un nivel ridicat în relaţiile de durată: patru tehnici
esenţiale pentru a triumfa în dormitor

Patru tehnici esenţiale pentru a triumfa în dormitor

Scriitoarea britanică Isabel Losada, autoarea cărţii „Aventuri în sex, dragoste şi râs“, vorbeşte despre căile prin care cuplurile pot menţine magia sexuală.

Toată lumea ştie că este dificil de păstrat scânteia atracţiei într-o relaţie pe termen lung. Cercetările recente sugerează că femeile îşi pierd interesul de a face sex cu partenerul lor după numai un an de relaţie. Acestea sunt de patru ori mai predispuse să evite o noapte de pasiune decât persoanele aflate în relaţii mai scurte, conform studiilor Universităţii din Southampton. Totuşi, această tendinţă nu se înregistrează şi în cazul bărbaţilor, aceştia nepierzându-şi interesul pentru sex odată cu trecerea timpului, scrie dailymail.co.uk.

Scriitoarea britanică Isabel Losada aminteşte în noua sa carte, intitulată „Aventuri în sex, dragoste şi râs“, de căile prin care cuplurile pot menţine magia sexuală:


Învăţaţi să utilizaţi cuvintele „nu“, „da“ şi „aşteaptă“

„Cei mai mulţi bărbaţi doresc să înveţe cum să le facă pe plac femeilor pe care le iubesc. Însă, multe femei nu ştiu să îi înveţe, iar bărbaţii nu ne pot citi gândurile“, a spus Isabel. Aceasta este de părere că femeile au nevoie să înveţe cum să refuze când nu au chef de sex şi să nu accepte doar pentru a-şi mulţumi partenerul. „Dacă nu spui niciodată «nu», atunci cum poţi să spui cu adevărat «da»? Şi când spui «da», spune-o cu entuziasm. Viaţa sexuală a cuplului va fi mult mai bună atunci când fac dragoste cu dorinţă“, adaugă scriitoare. „Învaţă să spui «aşteaptă», pentru că bărbaţii tind să se grăbească atât de mult încât adesea trebuie să fie încetiniţi“, mai sfătuieşte scriitoarea. 

Aflaţi exact ce se face cu clitorisul

Uneori ajută să cunoaştem cu exactitate cum să dezmierdăm această zonă care oferă atât de multă plăcere. „Aveţi nevoie de o lubrifiere adecvată şi să fiţi atinse cu delicateţe“, spune Isabel. Desigur, femeile sunt diferite, de aceea este cu atât mai important să comunice exact ceea ce îşi doresc.

Opriţi-vă din a mima plăcerea

Experţii în relaţii avertizează că astfel de gesturi nu fac niciun fel de favor partenerului sau relaţiei în sine. Isabel aminteşte de faptul că o altă tendinţă pe care a învăţat-o de la un „maestru tantric“ este că femeile, când nu au un punct culminant, pot exagera plăcerea pe care o primesc. Aceasta este o „greşeală fatală“, deoarece bărbatul nu va primi niciodată un feedback real cu privire la plăcerea partenerei.  

Stabiliţi provocări

Isabel recomandă să faceţi tot ce puteţi pentru a menţine sexul interesant şi să vă asiguraţi că nu cădeţi în capcana de a face aceleaşi lucruri. Ea oferă propriul exemplu, acela de a-i propune partenerului provocarea de a nu ejacula timp de 30 de zile. Ca urmare, spune ea, sexul în acea perioada a fost „unul dintre cele mai intense pe care le-a avut“.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările