Ce-au de-a face anii cu sexul? Evoluţia dorinţei sexuale la femei şi bărbaţi, în funcţie de vârstă

Ce-au de-a face anii cu sexul? Evoluţia dorinţei sexuale la femei şi bărbaţi, în funcţie de vârstă

La 30 de ani, o femeie a atins punctul maxim al sexualităţii FOTO Fotolia

La 20 de ani, bărbaţii îşi doresc un maraton sexual, în timp ce femeile vor tandreţe, iar la 30 de ani ajung amândoi la o dragoste pasională ce-i împlineşte. Dar oare de ce dorinţa sexuală se schimbă de-a lungul timpului şi, mai ales, de ce este ea diferită la bărbaţi şi la femei?

Pentru ea:
 
La 20 de ani, femeile, spre deosebire de bărbaţi, îşi doresc foarte mult o relaţie romantică, plină de tandreţe. Abia ieşită din adolescenţă, ea nu ştie încă ce-şi doreşte şi nu poate vedea dincolo de emoţiile pe care i le provoacă bărbatul de care este îndrăgostită. Acum este perioada experimentării pe plan sexual, perioada când descoperă zonele erogene ale ei şi pe cele ale partenerului.
 
La 30 de ani, o femeie a atins punctul maxim al sexualităţii. Unele femei abia acum ajung să trăiască adevăratele orgasme. Până la această vârstă, a aflat ce anume o împlineşte în plan intim şi în cel sentimental, ştie ce vrea de la partener şi este pregătită pentru căsătorie şi pentru a fi mamă. Împlinirea pe care i le aduc o face să aibă mai multă încredere în ea şi, prin urmare, să fie mult mai pasională şi mai inventivă, inclusiv pe plan erotic.
 
La 40 de ani, femeia poate trece printr-o criză psihologică şi sexuală, care îi afectează viaţa intimă. La această vârstă înţelege că nu mai are puterea de seducţie pe care o avea nu cu mult timp în urmă, iar frumuseţea ei se ofileşte pe zi ce trece. Acest bilanţ pe care şi-l face îi dă un sentiment de neîmplinire care îi afectează viaţa intimă. În plus, nivelul de hormoni sexuali începe să scadă, ceea ce înseamnă şi o scădere a dorinţei sexuale.
 
La 50 de ani, din fericire, femeia şi-a revenit din criza prin care a trecut şi începe să se bucure de realizările pe care le are. Odată cu plecarea copiilor, are mai mult timp pentru sine, implicit pentru viaţa sexuală. Acum este vorba mai mult de o pasiune calmă, dominată de gesturi tandre şi de cuvinte dulci, decât de o dorinţă sexuală explozivă. Menopauza aduce nenumărate schimbări hormonale, dar acesta nu este un motiv ca ea să nu se bucure şi să nu se simtă împlinită în viaţa intimă.
 
Pentru el:
 
La 20 de ani, bărbaţii sunt la cealaltă extremă faţă de femei. Corpul lui este „bombardat” de testosteron, un hormon care este un adevărat „carburant” sexual. Practic, datorită acestui nivel foarte ridicat de hormoni, bărbatul preferă să treacă repede la „fapte“. Nu prea se gândeşte la o relaţie stabilă, deoarece vrea să trăiască tot mai multe experienţe sexuale.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: