Avantajele nebănuite ale poligamiei: de ce preferă unele femei să-şi împartă soţul cu altele

Avantajele nebănuite ale poligamiei: de ce preferă unele femei să-şi împartă soţul cu altele

În comunităţile rurale mai sărace, poligamia este un avantaj, spun antropologii/FOTO blog.stephaniehaney.com

Poligamia, căsătoria unui bărbat cu mai multe femei în acelaţi timp, este în continuare o practică foarte controversată. Recent, cercetătorii au observat că uneori acest tip de relaţie aduce multe avantaje nebănuite pentru familie.

Cercetătorii au observat care este situaţia în 56 de sate din Tanzania, unde poligamia este foarte răspândită în rândul mai multor triburi. Astfel, comparând familiile monogame şi cele poligame, ei au aflat că gospodăriile unde bărbatul avea mai multe soţii erau mai prospere, aveau acces la mai multă hrană, iar copiii erau mai sănătoşi, scrie Daily Mail.

De asemenea, familiile poligame aveau mai multe vite şi mai mult pământ pe care îl lucrau, precizează cercetătorii de la UC Davis. Antropologul Monique Borgerhoff Mulder spune că în acest caz femeile sunt mai atrase de bărbaţii care au deja o familie şi o situaţie materială, pentru că ele depind de resursele soţului. Astfel, acceptarea poligamiei este şi în interesul femeilor, care îşi aisgură astfel o viaţă mai bună pentru ele şi pentru copiii lor.

În plus, în multe comunităţi interzicerea poligamiei ar fi în dezavantajul femeilor, pentru că multe nu-şi vor găsi partener, sau opţiunile lor vor fi mult mai limitate. De aceea, Monique Borgerhoff Mulder spune că pentru a respecta drepturile femeilor nu monogamia este esenţială, ci posibilitatea acestora de a lua deciziile pe care şi le doresc

Găseşte-ţi jumătatea pe PrimaLove!

citeste totul despre: