Trucul pe care îl foloseşte chef Cătălin Scărlătescu atunci când face sarmale în foi de varză
0Unul dintre cei mai iubiţi chefi din România, Cătălin Scărlătecu, împărtăşeşte cu fanii săi trucul pe care-l foloseşte atunci când prepară sarmale în foi de varză.
Ingrediente:
4 kg de carne tocata de porc
500 g orez
2 kg ceapa
40 g piper
45 g sare
o bucată de afumătură
bulion
frunze de varză murată
cimbru
foi de dafin
Mod de preparare:
Se toacă ceapa mărunt, iar apoi o punem într-o tigaie la călit până prinde o culoare uşor aurie şi o lăsăm puţin la răcit.
„Apoi o amestecăm cu carnea tocată, orezul spălat în prealabil, cimbru, sare, piper. Între timp, alegem cele mai frumoase frunze de varză murată. Împăturim cu grijă conţinutul. După ce am terminat de făcut sarmalele, tocăm varza murată şi o amestecăm cu bullion“, spune chef Scărlătescu, care adaugă că trucul lui este faptul că pune în oala de sarmale o bucată generoasă de afumătura, pentru ca sarmalalele să prindă un aromă aparte.
„Este momentul să punem totul în oală. Mai întâi aşezăm un strat de varză, peste care adăugăm câteva foi de dafin, după care aşezăm în mijloc o bucată generoasă de afumătură şi începem să punem un strat de sarmale. Repetăm cu un strat de varză şi unul de sarmale până când umplem oala. Adăugăm apă şi un pic de ulei, după care le băgăm la cuptor', a mai explicat îndrăgitul bucătar pentru reţetepractice.ro
Sarmalele se vor lăsa a fiert mai bine de 4 ore, iar apoi sunt gata de mâncat.