Reţeta unor chifteluţe delicioase din legume, servite cu sos de vin alb

0
Publicat:
Ultima actualizare:
mozarella chiftele

În perioadele de post sau în cele în care ţi-ai propus să iei o pauză de la carne, reţeta de chifteluţe din legume cu sos de vin alb reprezintă alternativa unui preparat clasic şi foarte îndragit.

Ingrediente:

  • 2 dovlecei
  • 1 mână de mazăre
  • 1 morcov
  • 3-4 cartofi
  • 2 linguri cu pesmet
  • 2 ouă
  • 2 linguri cu frunze de ceapa verde, tocate mărunt

Pentru sos:

  • 1 ceapă
  • 200 g ciuperci tăiate mărunt
  • 2 morcovi potriviţi
  • 4-5 roşii bine coapte
  • 3-4 căţei de usturoi
  • 1 pahar cu vin alb
  • piper negru proaspăt măcinat
  • rozmarin
  • sare
  • ulei pentru prăjit

Mod de preparare:

Pune la fiert mazărea, fasolea şi cartofii în apă cu sare. Lasă-le până ce sunt aproape fierte. Între timp, curăţă dovleceii, dă-i pe răzătoarea mare, presară sare peste ei şi lasă-i cinci minute.

Stoarce dovleceii şi amestecă-i cu ouăle. Adaugă morcovul şi cartofii daţi pe răzătoarea mică. Amestecă, apoi pune mazărea şi fasolea tăiată bucăţele. Adaugă frunzele de ceapă şi pesmetul. Potriveşte de sare şi piper.

Amestecă din nou şi formează chiftele mai măricele. Prăjeşte chiftelele în baie de ulei încins până se auresc frumos sau dă-le la cuptor. Scoate-le pe hârtie absorbantă.

Între timp, pune pe foc o cratiţă mai mare, în care pui la călit ceapa tocată şi ciupercile. Când ceapa s-a înmuiat, adaugă morcovii, tăiaţi mai mare şi vinul. Lasă câteva clocote, apoi adaugă roşiile tăiate cuburi cu tot cu zeama pe care o lasă. Lasă 10-15 minute să fiarbă roşia, apoi pune chiftelele şi usturoiul zdrobit şi dă la cuptorul încins. Lasă zece minute, să scadă. 

Serveşte cu rozmarin verde deasupra.

Sursă: restaurantedelux.ro

T

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite