Frigiderele tradiţionale nu au adesea mult spaţiu, mai ales în congelator. Nici combinele frigorifice nu aduc mult spaţiu suplimentar pentru zona de congelare, astfel că, de multe ori, pentru cei care preferă să facă provizii de alimente, acest lucru devine o problemă. 
 
Iar rezolvarea acestei probleme e destul de simplă: cumpărarea unui congelator, fie el vertical sau orizontal. 
 
Dintre cele două variante, cea de-a doua este soluţia mai practică, atât timp cât spaţiul în casa dvs. nu constituie o problemă. De ce este o ladă frigorifică soluţia mai bună? Din mai multe motive, pe care le vom detalia.
 
În primul rând, să vorbim despre dimensiunile lăzilor frigorifice. Acestea pot varia, în funcţie de model şi de producător, dar întotdeauna lăţimea va fi dimensiunea predominantă. Acesta. motivul pentru care se mai numesc şi congelatoare orizontale. În general, au o lăţime între 110 şi 140 de centimetri, iar înălţimea nu va depăşi, cel mai adesea, 90 de centimetri. O diferenţă majoră faţă de congelatoarele verticale este că uşa se deschide întotdeauna în sus, după modelul unei maşini de spălat cu încărcare verticală.
 
În funcţie de spaţiul pe care îl aveţi la dispoziţie, puteţi alege un model cu o lăţime mai mare sau mai mică. Trebuie să ştiţi, însă, că dimensiunile lăzii frigorifice determină şi volumul disponibil la interior. Există chiar şi modele „mini” de lăzi frigorifice, cu o lăţime nu mai mare de 80 de centimetri.
 
O problemă pe care şi-o pun multe persoane interesate de cumpărarea unei lăzi frigorifice este legată de consum. Mai ales că este vorba de unul dintre electrocasnicele care funcţionează non-stop. Din fericire, lăzile frigorifice sunt printre cele mai economice aparate frigorifice existente pe piaţă. Iar în funcţie de clasa energetică din care face parte, puteţi economisi la consumul de curent electric chiar şi până la 60%. 
 
Avantajele unei lăzi frigorifice:
 
- Este practică: Deşi, aşa cum am spus, există diferite dimensiuni de lăzi frigorifice, acesta este unul dintre cele mai importante avantaje pe care vi le pot oferi. Este foarte simplu să organizaţi alimentele în interiorul său încăpător şi cel mai bun lucru este că, în timp ce uşa este ridicată, nu trebuie să o susţineţi, întrucât are un resort care o ţine în poziţie verticală cât timp dvs. căutaţi alimentele dorite la interior.
 
- Capacitate mare: Lăzile frigorifice sunt aparatele frigorfice cu cea mai mare capacitate de pe piaţă. Datorită formei şi dimensiunilor lor, sunt ideale pentru familiile numeroase şi chiar pentru soluţii industriale. Deoarece nu au compartimente, permit chiar depozitarea cutiilor şi pachetelor mari.
 
- Eficienţă energetică: Una dintre calităţile lor este că sunt aparate cu consum redus, astfel încât sunt prietenoase cu mediul. Astăzi acesta este un factor foarte relevant pentru mulţi oameni, dincolo de economia financiară pe care o presupune acel consum redus.
 
- O mare varietate: există, de asemenea, o mare varietate de mărci şi modele pe care le puteţi alege în funcţie de camera în care urmează să o plasaţi. Sunt vândute în diverse culori şi modele, unele mai mari şi altele mai moderne. Dar, indiferent de alegerea dvs., o lada frigorifica vă aduce mari beneficii!
 
 

Congelator orizontal sau vertical. Care este cel mai bun?

 
În primul rând trebuie să vă spunem că ambele sunt soluţii optime în funcţie de fiecare caz... Decizia dvs. va fi condiţionată de bugetul dvs., de spaţiul disponibil, precum şi de nevoile de depozitare a alimentelor în casa şi familia dvs. 
 
Cu toate acestea, pe termen lung, va fi întotdeauna mai convenabil să cumpăraţi lăzi frigorifice din motive care ţin de volumul mare de alimente pe care le puteţi depozita. În plus, aşa cum am spus, lăzile frigorifice au un consum mai mic de energie decât cele verticale... Deşi acest lucru va depinde întotdeauna de producător şi de utilizarea pe care i-o oferiţi.
 

Unul dintre motive pentru care sunt mai eficiente lăzile frigorifice este că transferul de temperatură la deschiderea uşii este mult redusă faţă de un frigider sau un congelator vertical, ceea ce face ca motorul să nu trebuiască să muncească suplimentar pentru a restabili temperatura optimă la interior după închiderea uşii.