Următorul supercar Maserati se va numi MC20

Următorul supercar Maserati se va numi MC20

Maserati va prezenta, în premieră mondială, la finalul lunii mai următorul model super sport. Maşina a fost dezvoltată în cadrul Laboratorului de Inovare Maserati, va fi construită la fabrica istorică din Viale Ciro Menotti.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mult aşteptata maşină super sport Maserati se va numi MC20. MC20 subliniază caracterul sportiv al noului model: MC este acronimul pentru Maserati Corse, iar 20 se referă la anul 2020, care marchează începutul unei noi faze în istoria Maserati.

Prima maşină de curse care a purtat simbolul Tridentului a fost Tipo 26, unde numărul indica anul fabricaţiei şi, în acelaşi mod, MC20 va fi prima maşină născută în noua eră a producătorului din Modena.

Maşina super sport reprezintă evoluţia naturală a modelului de mare succes MC12, maşină care în 2004 a marcat revenirea Maserati după 37 de ani.

MC12 a câştigat 22 de curse (inclusiv 3 victorii în cursa de 24 de ore de la Spa) şi 14 titluri la Campionatul Constructorilor, Campionatul Şoferilor şi Campionatele Echipelor din FIA GT în perioada 2004 – 2010.

Maserati va reveni în lumea curselor cu noul MC20

Modelul va fi construit la fabrica din Modena unde sunt deja în curs lucrări de modernizare pe linia de producţie, care va găzdui şi versiunea cu sistem electric de propulsie avansat.

În acelaşi timp, pentru finalizarea zonelor de producţie de la fabrica din Viale Ciro Menotti, au început deja lucrările la un atelier de vopsitorie, o caracteristică complet nouă pentru fabrică, care va fi echipată cu tehnologii inovatoare cu impact redus asupra mediului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: