Grupul GEFCO anunţă achiziţionarea companiei GLT

Grupul GEFCO anunţă achiziţionarea companiei GLT

Grupul GEFCO, jucător global în logistica industrială şi lider european în logistica automobilelor, anunţă astăzi achiziţionarea companiei spaniole GLT, specialist în transportul pe ruta Europa-Maroc.

Achiziţia are o valoare strategică puternică pentru GEFCO, consolidând prezenţa companiei în regiune într-o perioadă de dezvoltare rapidă a comerţului dintre Europa şi Maroc în industria de automobile, retail şi modă. Acordul dintre GLT şi GEFCO este supus aprobării de către autorităţile de reglementare competente.

GLT, expert recunoscut şi lider în traversarea strâmtorii Gibraltar
 
Perspectiva fuziunii dintre GEFCO şi GLT este promiţătoare, compania spaniolă construind în decursul a două decenii de funcţionare o reputaţie profesională solidă pe piaţă. Fondată în 1998, compania GLT este recunoscută ca specialist al fluxurilor logistice de schimb complet securizate din strâmtoarea Gibraltar. GLT a dezvoltat parteneriate puternice cu clienţii din industria auto şi industria modei. Compania este un operator de vârf al trecerii dintre Algeciras şi Tangiers, asigurând peste 16.000 de traversări pe an, prin intermediul celor 75 de camioane şi 380 de remorci ale sale. Aceasta oferă o configuraţie operaţională şi un model de afaceri foarte eficient, având o administraţie unică pentru întregul lanţ operaţional, situată în Oiartzun (Ţara Bascilor, lângă Irun), şi centre de expediere şi de întreţinere rapidă în Tangier şi Algeciras.
 
Nevoia de sprijin logistic într-o economie cu creştere rapidă
 
De-a lungul anilor, GEFCO a acumulat o experienţă solidă în gestionarea legăturilor dintre Europa şi ţările din Maghreb. Achiziţionarea GLT va permite GEFCO să-şi consolideze poziţia şi expertiza în regiune, consolidând şi extinzând în acelaşi timp portofoliul său de clienţi, în special în domeniile auto, modă şi retail.
 
„Cu industria sa rapidă şi dinamică, Maroc oferă perspective excelente pentru compania noastră”, a declarat Luc Nadal, Preşedintele Consiliului de Administraţie al GEFCO Group. „Unii dintre clienţii noştri principali din industria auto, aeronautică şi retail investesc deja foarte mult în această ţară pentru a-şi spori capacitatea de producţie, generând astfel nevoia de sprijin logistic şi soluţii fiabile. Prin valorificarea know-how-ului GLT, vom beneficia de cea mai bună poziţie pentru a profita de oportunităţile oferite de aceste companii cu dezvoltare rapidă”.
 
Alinierea reţelelor de afaceri, a expertizei şi a clienţilor va facilita fuziunea operaţională şi comercială dintre GLT şi GEFCO. Echipele din ambele companii au în comun aceeaşi excelenţă operaţională şi cultură a fiabilităţii. Acest lucru le va permite să transforme rapid acest proiect într-un succes. 
 
Un plan de achiziţii bine stabilit, care ţinteşte la o creştere profitabilă
 
Complementaritatea dintre companiile GLT şi GEFCO în ceea ce priveşte expertiza, reţeaua geografică şi portofoliul de clienţi, va crea valoare pentru toate părţile interesate: clienţi, parteneri, furnizori şi angajaţi.
 
„Ne bucurăm să ne alăturăm GEFCO, jucător global în domeniul logisticii, cu o reţea internaţională puternică şi o expertiză recunoscută”, a declarat Cristina Orbea, CEO al GLT. „Suntem încrezători că îmbinarea cunoştinţelor şi a experienţei noastre va asigura servicii mai bune pentru clienţii celor două companii şi va crea condiţiile pentru dezvoltarea viitoare a activităţilor noastre”. -
 
GLT va fi pe deplin deţinută şi gestionată de către GEFCO Spania, ca entitate de afaceri specializată pentru punctul de trecere Europa-Maroc. Filiala spaniolă a GEFCO are peste 30 de ani de experienţă în logistica de nivel înalt, cu 700 de angajaţi şi 5.000 de clienţi industriali. Întreaga echipă GLT, din agenţiile sale actuale, se va angaja, să menţină nivelul de servicii, fiabilitate şi siguranţă pentru toţi clienţii săi şi să asigure dezvoltarea viitoare.
 
„GLT este o adiţie strategică la reţeaua şi capacităţile noastre. După integrarea cu succes a IJS în 2015, achiziţia GLT reflectă, de asemenea, abilitatea noastră de a accelera dezvoltarea profitabilă a GEFCO prin intermediul achiziţiilor selectate.” a concluzionat Luc Nadal, Preşedintele Consiliului de Administraţie al GEFCO Group. 
 
Acordul va intra în vigoare după încheierea formalităţilor obişnuite de reglementare în cadrul autorităţilor competente. 
 
Despre GLT 
 
Data constituirii: 1998
Numărul de angajaţi: 229
Fondator: Pierre & Christine Dartiguelongue şi Mikel Orbea
Sediu social: Oiartzun
Agenţii: Madrid, Algeciras, Tangiers, Lisabona
Principalele ţări de operare: Spania, Maroc, Portugalia, Franţa, Germania, Belgia, Regatul Unit
Cifra de afaceri: 35 € milioane (perspectiva 2017)
Sectoare cheie: auto, modă
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: