Dieselgate la Mercedes. Daimler, obligată să recheme sute de mii de autovehicule

Dieselgate la Mercedes. Daimler, obligată să recheme sute de mii de autovehicule

Autoritatea Federală a Transporturilor din Germania (KBA) a avertizat producătorul auto că vehiculele ar putea avea instalate dispozitive capabile să „păcălească” testele de laborator în privinţa emisiilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Daimler AG ar putea fi nevoit să recheme la service 260.000 de furgonete Mercedes-Benz Sprinter după ce KBA (Autoritatea Federală a Transporturilor din Germania) a avertizat producătorul auto că vehiculele ar putea avea instalate dispozitive capabile să „păcălească” testele de laborator în privinţa emisiilor, scrie Der Spiegel.
 
Reprezentanţii Daimler au precizat că este vorba de furgonete care aparţin precedentei generaţii de Sprinter, ele fiind scoase din producţie încă din 2016. Ei au confirmat solicitarea KBA de a se prezenta la audierile legate de furgonetele Sprinter.
 
Potrivit publicaţiei, după audieri, KBA va solicita Daimler rechemarea la service a vehiculelor incriminate. Oficialii KBA consideră, totodată, că dispozitivele găsite la furgonete ar putea fi folosite şi la alte variante de vehicule.
 
Daimler a prezentat KBA modul de funcţionare a furgonetelor în mai 2018 şi a dat asigurări că va continua să coopereze deplin cu Autoritatea Federală din domeniul Transporturilor din Germania.
 
Penalităţi de 870 milioane euro pentru Daimler
 
Încă din iunie, KBA a comandat o revocare obligatorie cu efect imediat pentru aproximativ 60.000 de SUV-uri Mercedes-Benz GLK 220. 
 
În urma scandalului diesel, procurorul public din Stuttgart a aplicat o amendă de 870 de milioane de euro împotriva Daimler în septembrie. Motivul a fost o încălcare a supravegherii într-un departament de certificare a vehiculelor. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările