Veste de salvare şi urme de combustibil, detectate în regiunea din Atlantic unde a dispărut nava cargo americană El Faro

Veste de salvare şi urme de combustibil, detectate în regiunea din Atlantic unde a dispărut nava cargo americană El Faro

Cargobotul sub pavilion SUA El Faro / Foto NBCNews.com

Echipele de salvare americane care caută nava cargo El Faro, cu un echipaj de 33 de persoane la bord, dispărută în Oceanul Atlantic după trecerea uraganului Joaquin, au descoperit resturi şi urme de produse petroliere plutind în sud-estul coastelor insulei Crooked, în Bahamas, transmite AP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Vaporul  este dat dispărut de două zile, după ce a întâmpinat probleme cu motoarele şi despre care se ştie că începuse să ia apă la bord în timpul furtunii provocate de uragan.

Paza de Coastă americană a anunţat duminică după-amiază că echipajele sale au văzut „veste de salvare, colaci de salvare, containere şi o urmă de produse petroliere“ în zona în care au loc căutările navei dispărute. Deocamdată, autorităţile nu au putut confirma provenienţa obiectelor detectate, despre care se presupune că ar aparţine navei cargo americane El FAro.

Sâmbăta, Paza de Coastă a anunţat că a găsit un colac de salvare portocaliu care provine de la bordul vaporului dispărut.

„Membrii echipajului au transmis ultima dată că au fost loviţi de Uraganul Joaquin în apropierea Insulei Crooked, în Bahamas“, a comunicat, sâmbătă, Paza de Coastă a Statelor Unite, potrivit Mediafax.

Nava El Faro, sub pavilion american, plecase din Portul Jacksonville (Florida) spre San Juan (Puerto Rico). La bordul cargobotului cu lungimea de 224 de metri erau 28 de cetăţeni americani şi cinci polonezi.
 
Ultima dată, echipajul navei care transporta vehicule a semnalat că erau condiţii de furtună şi o mare agitată. În plus, nava plutea în derivă din cauza unor probleme la motor.
 
Autorităţile americane au trimis două avioane C-130 pentru localizarea navei El Faro.
 
„Până în acest moment, încercările de localizare şi de restabilire a comunicaţiilor cu nava El Faro au fost zadarnice“, a comunicat sâmbătă Paza de Coastă americană.
 
Nava a dispărut într-o zonă afectată de uraganul Joaquin, care a degajat rafale de vânt de peste 200 de kilometri pe oră în Arhipelagul Bahamas.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările