Un celebru pastor american îl avertizează pe Trump că riscă să piardă „sprijinul Domnului“ după abandonarea kurzilor

Un
celebru pastor american îl avertizează pe Trump că riscă să piardă „sprijinul Domnului“
după abandonarea kurzilor

Pastorul Pat Robertson Captură YouTube

Influentul televanghelist Pat Robertson îl avertizează pe preşedintele american Donald Trump că riscă să piardă „sprijinul Domnului“ după alegerea sa de a-i lăsa pe kurzii din nordul Siriei expuşi unei ofensive de amploare a armatei turce.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mai mulţi pastori de peste Atlantic s-au arătat dezamăgiţi de decizia lui Trump cu privire la retragerea trupelor americane din nordul Siriei şi lăsarea aliaţilor kurzi la mila lui Erdogan.

Cea mai răsunătoare voce împotriva acestei decizii a fost cea a lui Pat Robertson, cunoscut până acum pentru elogiile aduse celui de-al 45-lea lider de la Casa Albă.

După ce l-a considerat „dat de Dumnezeu“, pastorul Robertson îl avertizează pe preşedintele Trump că riscă să piardă sprijinul ceresc.

„Sunt absolut consternat că Statele Unite trădează forţele democratice din nordul Siriei şi îi lasă pe turci să-i atace pe kurzi“, a spus el în timpul unei emisiuni televizate

„Preşedintele Statelor Unite riscă să piardă sprijinul Domnului“, a adăugat Robertson.

Donald Trump a fost criticat pentru această decizie chiar şi în cadrul emisiunii „Fox&Friends“, cea mai favorabilă emisiune actualei administraţii de la Casa Albă. Jurnalistul Brian Kilmeade a apreciat alegerea lui Trump ca fiind „dezastruoasă“.

Vizat de critici şi supus presiunilor, Trump a dat înapoi puţin.

„Dacă Turcia face ceea ce cred eu, în înţelepciunea mea mare şi inegalabilă, iar asta depăşeşte limitele, voi distruge şi aneantiza complet economia Turciei“, a scris pe Twitter preşedintele american.

Sfidând acest avertisment, Ministerul Apărării de la Ankara a anunţat marţi că militarii turci şi-au încheiat pregătirile „în vederea unei operaţiuni“ în nordul Siriei împotriva combatanţilor kurzi din Unităţile de Protecţie a Poporului (YPG). Ankara îi consideră drept „terorişti“ şi îi vrea cât mai departe de graniţa sa cu Siria.

În urma unei convorbiri telefonice între Donald Trump şi omologul său turc Recep Tayyip Erdogan, Casa Albă a anunţat duminică, spre surprinderea tuturor, retragerea forţelor americane staţionate în nordul Siriei, dând astfel undă verde unei operaţiuni a armatei turce.

„A venit timpul să ieşim din aceste războaie ridicole şi nesfârşite, dintre care multe sunt tribale, şi să ne aducem militarii acasă“, a scris apoi, luni, preşedintele Trump, acreditând astfel ideea unei retrageri mai vaste, dacă nu totale din Siria.

Forţele Democratice Siriene (FDS) au acuzat Statele Unite de „distrugerea încrederii şi cooperării“ şi au avertizat că o operaţiune turcă ar antrena o resurgenţă a Statului Islamic.

Zeci de persoane au manifestat la Al-Qahtaniyah, un oraş majoritar kurd din apropiere de frontiera cu Turcia, denunţând retragerea americană.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: