Un militant american al grupării al-Qaeda cere moartea ambasadorilor SUA în Orientul Mijlociu

Un militant american al grupării al-Qaeda cere moartea ambasadorilor SUA în Orientul Mijlociu

Guvernul american a stabilit o recompensă de un milion de dolari pentru oricine poate oferi informaţii care să ducă la capturarea lui Adam Gadahn. FOTO: Reuters

Un militant american al grupării teroriste al-Qaeda a cerut intensificare atacurilor împotriva diplomaţilor occidentali trimişi în lumea arabă, lăudându-i totodată pe ucigaşii ambasadorului Statelor Unite în Libia, omorât în septembrie anul trecut. Americanul, convertit la islam, şi-a lansat declaraţiile prin intermediul unui clip video postat pe internet.

Ştiri pe aceeaşi temă

La începutul lunii august, mai multe ţări din Vest şi-au închis reprezentanţele din Orientul Mijlociu şi din Africa de Nord, ca urmare a unor ameninţări cu atacuri teroriste. Până în prezent, cea mai mare parte a ambasadelor au fost redeschise, potrivit agenţiei de ştiri Reuters.

Adam Gadahn, american născut în California, convertit la islam, s-a adresat în mod special musulmanilor bogaţi cărora le-a cerut să ofere recompense băneşti teroriştilor care ucid ambasadorii din ţările arabe.

Ca să-şi întărească declaraţia, Gadahn a reamintit de recompensa pusă pe capul ambasadorului american în Yemen, potrivit SITE, organism de monitorizare cu sediul în Washington. Americanul şi-a postat discursul de 39 de minute pe un site frecventat de militanţii islamişti.

Anul trecut, ramura al-Qaeda din Yemen a stabilit o recompensă pentru uciderea ambasadorului american de la Sanaa de trei kilograme de aur sau cinci milioane de riali, echivalentul a 23.350 de dolari, pentru asasinarea unui soldat din armata Statelor Unite.

Gadahn nu este la prima încercare de acest fel. Musulmanul a mai cerut în 2007 organizarea atacurilor asupra diplomaţilor americani, pe fondul violenţelor din Irak şi Afganistan.

Biroul Federal de Informaţii din SUA a încercat să-l aresteze Gadahn, despre care se crede că se află în Pakistan din 2004. Guvernul american a stabilit o recompensă de un milion de dolari pentru oricine poate oferi informaţii care să ducă la capturarea lui.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările