Un cuplu de americani, arestat pentru spionaj. Secretele submarinelor nucleare americane, ascunse într-un sandwich cu unt de arahide

Un cuplu de americani, arestat pentru spionaj. Secretele submarinelor nucleare americane, ascunse într-un sandwich cu unt de arahide

Timp de aproape un an, precizează Departamentul american al Justiţiei, inginerul în domeniul nuclear Jonathan Toebbe, în vârstă de 42 de ani, ajutat de soţia sa, Diana, în vârstă de 45 de ani „a vândut informaţii confidenţiale despre proiectarea navelor de război cu propulsie nucleară unei persoane pe care o credeau a fi reprezentantul unei puteri străine“, dar care în realitate era „un agent FBI sub acoperire“.

Ştiri pe aceeaşi temă

   Toebbe este acuzat că a vândut informaţii marinei agentului sub acoperire prin ascunderea unui card care conţine datele într-un sandwich cu unt de arahide.
 
Un inginer în Marina americană şi soţia sa au fost arestaţi sâmbătă în statul Virginia şi inculpaţi pentru spionaj nuclear în favoarea unui guvern străin, agentul cărora le-au vândut informaţii plătite de acesta cu criptomonede fiind de fapt un agent FBI sub acoperire, a anunţat justiţia americană, potrivit AFP.
 
Timp de aproape un an, precizează Departamentul american al Justiţiei, inginerul în domeniul nuclear Jonathan Toebbe, în vârstă de 42 de ani, ajutat de soţia sa, Diana, în vârstă de 45 de ani ”au vândut informaţii confidenţiale despre proiectarea navelor de război cu propulsie nucleară unei persoane pe care o credeau a fi reprezentantul unei puteri străine”, dar care în realitate era ”un agent FBI sub acoperire”.
 
Inginerul american, cu numele de cod ”Alice”, a primit din partea acestui agent circa 100.000 de dolari în criptomonede, furnizându-i în schimb informaţii secrete despre reactoarele nucleare de pe submarine.
 
Informaţiile erau stocate pe carduri de memorie SD criptate, disimulate în sandwich-uri cu unt de arahide sau în pachete de gumă de mestecat şi depuse în căsuţe poştale impersonale (ascunzători) de unde erau preluate de agent.
 
Cuplul a fost arestat în ”flagrant delict” în timp ce depunea un astfel de card într-o ascunzătoare. Ei vor fi prezentaţi marţi unui tribunal federal din oraşul Martinsburg.
 
Autorităţile americane nu au precizat însă în numele cărui stat a pretins că acţiona agentul FBI sub acoperire.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările