Primele doze de vaccin vor ajunge luni la centrele de vaccinare din SUA

Primele doze de vaccin vor ajunge luni la centrele de vaccinare din SUA

Sursă foto: Shutterstock

Primele loturi de vaccin Pfizer/ BioNTech anti-Covid, autorizat vineri, 11 decembrie, în SUA, vor ajunge luni dimineaţă, 14 decembrie, în centrele de vaccinare din Statele Unite, pentru a fi administrate cât mai rapid americanilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Distribuţia a început şi primele loturi vor veni luni dimineaţă. Suntem sută la sută încrezători în ceea ce priveşte planul operaţional de distribuţie a vaccinului către americani“, a anunţat generalul Gus Perna, directorul programulu iOperation Warp Speed al SUA.
 
Vineri seară, 11 decembrie, preşedintele Donald Trump afirma că vaccinul va începe să fie administrat în 24 de ore, adică sâmbătă. Însă Pfizer a precizat că primele loturi vor pleca din fabrica din Michigan abia duminică dimineaţă, 13 decembrie, către centrele UPS şi FedEx care le vor livra.
 
„Ne putem aştepta ca 145 de centre de vaccinare din toată SUA să primească vaccinul luni şi alte 425 de centre marţi. Iar miercuri vor primi vaccinul 66 de centre“, a explicat Perna.
 
În această primă fază vor fi vaccinate aproximativ 3 milioane de persoane.
 
Food and Drug Administration (FDA) a autorizat vineri vaccinul Pfizer/ BioNTech anti-Covid pentru utilizare de urgenţă în Statele Unite. Autorizarea vaccinului vine după 11 luni de când noul coronavirus SARS-CoV-2 a început să se răspândească în lume.
 
De la începutul pandemiei, în Statele Unite au fost înregistrate peste 15,8 milioane de cazuri de infectare şi mai mult de 295.000 de decese asociate noului coronavirus, potrivit Universităţii Johns Hopkins.
 
Prima ţară din lume care a aprobat acest ser a fost Marea Britanie, unde a început vaccinarea populaţiei. I-au urmat Bahrain, Canada şi Arabia Saudită.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările