Primul draft al investigaţiei lui Mueller: Trump l-ar fi „ajutat pe Putin să destabilizeze Statele Unite” VIDEO

Primul draft al investigaţiei lui Mueller: Trump l-ar fi „ajutat pe Putin să destabilizeze Statele Unite” VIDEO

Carl Bernstein FOTO Alchetron

Unu dintre jurnaliştii din spatele investigaţiei Watergate, Carl Bernstein, a declarat că i s-a spus despre investigaţia privind implicarea Rusiei în alegerile prezidenţiale din 2016 că va arăta cum preşedintele Donald Trump a ajutat Rusia să „destabilizeze Statele Unite”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Bernstein, care este recunoscut pentru relatarea scandalului Watergate ce a dus mai apoi la demisia fostului preşedinte american Richard Nixon, a apărut duminică într-o intervenţie la CNN pentru a discuta două rapoarte publicate weekendul acesta de către The New York Times şi The Washington Post, în care sunt prezentate noi detalii privind implicarea unor colaboratori ai lui Trump cu diferite personaje ruseşti.
 
Washington Post a relatat că Trump a „mers până în pânzele albe” pentru a ascunde discuţiile directe pe care le-a avut cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin. În material se mai dezvăluie că FBI-ul a deschis o investigaţie asupra lui Trump după ce acesta din urmă l-a concediat pe fostul director al biroului, James Comey, în 2017, suspectând că preşedintele ar putea lucra în numele Rusiei. Trump a negat acuzaţiile că ar fi colaborat cu Rusia şi a atacat în mod regulat presa pentru că a acoperit acest subiect, relatează Newsweek. 
 
„Este vorba de cei mai serioşi oameni din contrainformaţii pe care îi avem şi care spun «Dumnezeule, cuvintele şi acţiunile preşedintelui ne fac să credem că într-un fel acesta a devenit un pion neintenţionat sau pe jumătate, cu siguranţă în anumite privinţe, al lui Vladimir Putin »”, a explicat Bernstein în timpul intervenţiei sale la CNN.
 
„Dintr-un punct de vedere al puterii, acesta pare că a lucra pentru a îndeplini scopurile lui Putin. El l-a ajutat pe Putin să destabilizeze Statele Unite şi să intervină în alegeri, indiferent dacă a fost intenţionat sau nu”, a adăugat jurnalistul american. Acesta a explicat apoi că ştie din propriile sale surse de nivel înalt că raportul lui Robert Mueller va discuta şi despre acest subiect.
 
„Din ce mi s-a spus, şi acest amănunt face parte din draftul investigaţiei lui Mueller. Ştim că a existat o coliziune în care a fost implicat şi fostul consilier al securităţii naţionale, Micheal Flynn. Ştim că şi Manafort (n.red.: Paul Manafost, fostul consilier de campanie al lui Trump) este implicat. Întrebarea este mai exact ce a ştiut preşedintele şi când a aflat”, a mai precizat Bernstein.
 
VIDEO CNN / Youtube

Trump a negat de fiecare dată că ar fi avut vreo legătură cu Moscova, subliniind că acesta mereu a avut o politică dură privind Rusia.
 
„Am fost MULT mai dur cu Rusia decât Obama, Bush sau Cliton. Poate mai dur decât orice alt preşedinte. În acelaşi timp, aşa cum am spus de multe ori, e un lucru bun dacă avem o legătură pozitivă cu Rusia, nu un lucru rău. Mă aştept pe deplin ca într-o bună zi să avem din nou relaţii bune cu Rusia”, a scris Trump pe Twitter sâmbătă.
 
Cu toate astea, campania preşedintelui din 2016 rămâne subiectul unei anchete speciale conduse de Robert Mueller. Mai mulţi foşti apropiaţi de rang înalt ai lui Trump au fost inculpaţi deja în investigaţie, iar săptămâna trecută a fost dezvăluit faptul că Manafort a împărtăşit date de vot confidenţiale cu un asociat cu legături la serviciile de inteligenţă ruseşti. 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: