Primul cowboy adevărat din reclamele Marlboro a murit la 90 de ani, fără să fi fumat vreodată

Primul cowboy
adevărat din reclamele Marlboro a murit la 90 de ani, fără să fi fumat vreodată

Primul cowboy adevărat care a jucat rolul de „Marlboro Man” în reclamele ţigărilor Marlboro a murit la vârsta de 90 de ani, scrie thesun.co.uk.

Ştiri pe aceeaşi temă

Robert Norris, care a fost un simbol al acestor reclame vreme de 12 ani, a decedat la casa sa, duminica trecută. El are doi fii şi două fiice, 13 nepoţi şi 18 strănepoţi.

Norris s-a născut în Chicago, Illinois, dar a decis de la o vârstă fragedă că vrea să fie cowboy.

Norris a început să crească cai de la vârsta de 18 ani şi s-a mutat în Colorado, pentru a cumpăra o fermă, în anul 1950.
Directorii de publicitate ai ţigărilor Marlboro, care erau iniţial destinate femeilor, încercau să găsească o cale de a le vinde şi bărbaţilor. Compania de publicitate Leo Burnett a venit cu ideea de „Marlboro Man” (Bărbatul Marlboro), un cowboy dur din vestul sălbatic, şi atunci l-a găsit pe Norris.

Norris a apărut în reclame, afişe şi panouri ca „Marlboro Man” pentru 12 ani, dar niciodată nu a fumat. Fiul lui Norris, Bobby, a declarat pentru KKTV că directorii de publicitate l-au văzut pe tatăl său într-un ziar, alături de prietenul său şi faimosul actor John Wayne. 

Bobby a spus: „Au ieşit din maşină, aceşti bărbaţi în costume cu dugi fine, şi au venit la tata şi l-au întrebat: <<Ce-ai zice dacă ai apărea în reclamele pentru ţigările Marlboro?>> El a spus că era ocupat la acel moment şi le-a propus să revină săptămâna viitoare. Au revenit”. 

Fiul lui Norris a precizat că tatăl său l-a îndemnat pe el şi pe fraţii săi să nu se apuce niciodată de fumat. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările