Prima convorbire a lui Biden cu un lider străin, programată pentru vineri. Cu cine va vorbi preşedintele SUA

Prima convorbire a lui Biden cu un lider străin, programată pentru vineri. Cu cine va vorbi preşedintele SUA

Joe Biden / FOTO AFP

Secretarul de presă de la Casa Albă, Jen Psaki, a susţinut miercuri seară prima conferinţă de presă a administraţiei Biden, discutând cu jurnaliştii despre primele măsuri luate de către administraţia Biden.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ea a trecut în revistă ordinele executive semnate Joe Biden în primele ore de la preluarea mandatului, între care provocarea de 100 de zile în care americanilor le este cerut să poarte masca de protecţie, că Anthony Fauci va fi şeful delegaţiei SUA la Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi că preşedintele a trimis Congresului propunerea de reformă a legii imigraţiei.

Prima convorbire pe care o va avea Biden cu un alt şef de stat va fi vineri, cu prim-ministrul canadian Justin Trudeau. Potrivit lui Psaki, ei vor discuta despre relaţia dintre cele două ţări şi despre decizia preşedintelui de a revoca, prin ordin executiv, permisul pentru conducta de petrol Keystone XL. Trudeau a spus miercuri seară că este „dezamăgit” de hotărâre.

Psaki a mai spus că Biden nu are planuri, momentan, să discute cu liderul rus Vladimir Putin.

„Primele lui convorbiri vor fi cu partenerii şi aliaţii. Simte că este important să reconstruiască aceste relaţii şi să abordeze provocările şi ameninţările cu care ne confruntăm în lume”, a adăugat ea.

Psaki a subliniat jurnaliştilor prezenţi la Casa Albă: „Am un mare respect pentru rolul presei libere independente. Vor fi momente în care nu vom fi de acord, dar avem un scop comun - de a împărtăşi informaţii exacte cu poporul american”.

Secretarul de presă a mai precizat că vor fi reluate informările zilnice privind criza sanitară.

Preşedintele Joe Biden şi vicepreşedintele Kamala Harris au la Casa Albă o echipă de comunicare formată integral din femei.

Psaki, fost comentator politic la CNN, a fost purtător de cuvânt la Departamentul de Stat în timpul administraţiei Obama şi, înainte, director adjunct de comunicare la Casa Albă şi adjunct al secretarului de presă de la Casa Albă. Ea a lucrat şi pentru trei campanii prezidenţiale, în 2004, 2008 şi 2012.

Kate Bedingfield, care a fost manager-adjunct al campaniei şi director pe comunicare al campaniei, va fi director de comunicare la Casa Albă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările