O senatoare democrată din Missouri este anchetată de Secret Service după ce şi-a manifestat speranţa pe Facebook că Trump va fi asasinat

O senatoare
democrată din Missouri este anchetată de Secret Service după ce şi-a manifestat speranţa pe Facebook că Trump va fi asasinat

Senatoarea democrată Maria Chapelle-Nadal FOTO Captură YouTube

O senatoare din Missouri este anchetată de către Secret Service după ce a scris că speră ca preşedintele american Donald Trump să fie asasinat, relatează BBC News, potrivit news.ro.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Nu. Voi spera ca Trump să fie asasinat“, a răspuns Maria Chapelle-Nadal la un comentariu pe Facebook.

Senatoarea democrată a şters mai târziu acest comentariu, însă Secret Service nu l-a trecut cu vederea.

Secret Service a confirmat că „examinează“ acest comentariu şi a dat asigurări că „toate ameninţările la adresa preşedintelui“ vor fi anchetate.

Senatoarea recunoaşte că a greşit scriind această postare, dar refuză să demisioneze.

„Nu am crezut în ceea ce am spus. Absolut nu. Am şters şi trebuia şters“, a declarat Chappelle-Nadal pentru St Louis Post-Dispatch.

„Nu demisionez. Ceea ce am spus a fost greşit, dar nu voi vorbi în continuare despre ceea ce a condus la acest lucru, şi anume frustarea şi furia pe care mulţi oameni o simt în America chiar în acest moment“, a spus ea.

Membri ai Partidului Democrat au condamnat rapid ieşirea colegii lor, iar unii au îndemnat-o să demisioneze.

Guvernatorul republican al statului Missouri Eric Greitens a îndemnat-o la rândul său pe senatoare să demisoneze.

„Putem avea divergenţe în ţara noastră, însă nimeni nu ar trebui să încurajeze violenţe politice. Senatoarea ar trebui să demisioneze“, a declarat el.

Însă Chappelle-Nadal insistă că îşi exprima dreptul la liberă exprimare.

„Refuz să demisionez pentru că mi-am exercitat drepturile (prevăzute de) Primul Amendament, chiar dacă ceea ce am spus este greşit“, a subliniat ea.

citeste totul despre: