„Monstrul din Cleveland“, găsit spânzurat în celulă

„Monstrul din Cleveland”, găsit spânzurat în celulă

Ariel Castro, bărbatul din Cleveland care a ţinut captive trei femei mai bine de zece ani, timp în care le-a abuzat fizic, psihic şi sexual, a fost găsit spânzurat în celula lui dintr-o închisoare din statul Ohio, informează presa americană.

Ştiri pe aceeaşi temă

Castro, care fusese condamnat luna trecută la închisoare pe viaţă pentru sechestrarea şi violarea celor trei femei, era încarcerat la Correction Reception Center din Orient, Ohio. „Monstrul din Cleveland”, aşa cum a fost poreclit de presă, a fost găsit spânzurat în celulă marţi, în jurul orei 21.20 (04.20, ora României), potrivit „USA Today”.

Potrivit unui comunicat emis de Departamentul Penitenciarelor din Ohio, (Castro) era pus sub protecţie, ceea ce înseamnă că avea o celulă de unul singur şi era verificat la fiecare 30 de minute. După ce l-au găsit pe deţinut, personalul medical al închisorii a încercat să-i salveze viaţa. Bărbatul, în vârstă de 52 de ani, a fost transportat la spital, unde a fost declarat mort la ora 22.52 (05.52, ora României).

La 1 august, Ariel Castro a fost condamnat de o instanţă din Ohio la închisoare pe viaţă plus 1.000 de ani, fără posibilitatea de eliberare condiţionată. "Nu există loc în lumea aceasta pentru oameni care ţin în sclavie alţi oameni", a declarat judecătorul Michael Russo după citirea sentinţei.

Castro a declarat instanţei că acţiunile sale au fost dictate de dependenţa de sex şi a acuzat FBI-ul că nu

 
Foto

investighează corespunzător răpirile. „Eu nu sunt un prădător violent…Nu sunt un monstru, sunt o persoană normală. Sunt bolnav. Am o dependenţă, la fel cum un alcoolic are o dependenţă”.

Într-o scrisoare datând din 2004, găsită de poliţie în casa ororilor, Ariel Castro afirma că este un „predator sexual” şi îşi exprima dorinţa de a se sinucide.

Casa din Cleveland în care Castro a ţinut ostatice cele trei femei, ani întregi, a fost demolată la 7 august.

Castro a fost arestat la începutul lunii mai, după ce una dintre victimele sale, Amanda Berry, a reuşit să fugă din casa din Cleveland, unde fostul şofer de autobuz le ţinea închise pe cele trei femei.

Potrivit unor surse judiciare, cele trei femei au fost violate de mai multe ori în perioada în care au fost private de libertate. Dintr-una din acele relaţii s-a născut o fetiţă, acum în vârstă de şase ani, care a reuşit să scape din casa groazei alături de mama ei, Amanda, şi de celelalte femei răpite.

Potrivit televiziunii locale WKYC-TV din Cleveland, cele trei răpite, Amanda Berry, Gina DeJesus şi Michelle Knight, au rămas însărcinate de mai multe ori, însă au pierdut sarcinile din cauza abuzurilor la care erau supuse.

Ştire în curs de actualizare

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările