FOTO VIDEO Uraganul Irma a crescut din nou în intensitate şi a ajuns în Cuba. Peste un sfert din populaţia Floridei a primit ordin de evacuare

FOTO VIDEO Uraganul Irma a crescut din nou în intensitate şi a ajuns în Cuba. Peste un sfert din populaţia Floridei a primit ordin de evacuare

Uraganul Irma FOTO Guliver / GettyImages / 7 sep 2017

Uraganul Irma s-a intensificat din nou la nivelul 5, cel mai ridicat de pe scara Saffir-Simpson, şi a ajuns pe uscat în Cuba, după ce a provocat moartea a 21 de persoane în estul Caraibelor. Între timp, autorităţile din Florida au ordonat unui număr de 5,6 milioane de persoane, adică peste un sfert din populaţia statului, să evacueze zona înainte ca furtuna să ajungă acolo, duminică, relatează Reuters şi Associated Press.

Ştiri pe aceeaşi temă

Managerul programului pentru uragane din Florida, Andrew Sussman, a declarat că printre cei vizaţi de ordinul de evacuare se numără persoane aflate în jumătate de sud a statului, dar şi cei care trăiesc în alte zone ale statului în case nesigure.
 
La Miami, ofiţerii de poliţie şi asistenţii sociali au început să strângă persoanele fără adăpost de pe străzi. Cei aproximativ 1.100 de oameni ai străzii vor fi duşi în adăposturi chiar şi împotriva voinţei lor.
 
Guvernatorul Floridei, Rick Scott, le cere de mai multe zile locuitorilor, în special celor din zonele de coastă, să se refugieze în zone sigure.
 
Florida este al treilea stat ca mărime din SUA, cu o populaţie de aproape 21 de milioane de oameni.
 
 
Preşedintele Donald Trump a declarat într-un mesaj înregistrat că Irma este “o furtună cu un potenţial distructiv absolut istoric” şi a îndemnat populaţia să asculte recomandările Guvernului şi forţelor de ordine.
 
Potrivit estimărilor, aproximativ nouă milioane de persoane din Florida ar putea rămâne fără curent, o parte dintre ele săptămâni la rând.
 
În condiţiile în care oamenii fug din stat, aproape o treime din benzinăriile din zona metropolitană au rămas fără combustibil. Probleme s-au înregistrat şi în statele Georgia, Carolina de Nord şi Carolina de Sud.
 
În Fort Lauderdale, majoritatea magazinelor alimentare mari, dar şi majoritatea magazinelor de bricolaj au fost închise şi nu îşi vor deschide din nou porţile până săptămâna viitoare, după ce va trece uraganul.
 
Un adăpost din sud-vestul Miami s-a umplut la numai câteva ore după ce s-a deschis. Oamenii de acolo îşi amintesc de uraganul Andrew, din 1992, cel mai distructiv care a afectat statul vreodată.
 
“Mi-e frică, pentru că (Irma – n.r.) este mai puternic decât Andrew”, a declarat Ann Samuels, în vârstă de 49 de ani.
 
Steve Ortega, în vârstă de 29 de ani, a decis să se întoarcă acasă după ce a văzut că adăpostul este plin. El avea cinci ani când Andrew i-a distrus casa. “Nu voi uita niciodată zgomotul. A fost (…) cel mai îngrozitor lucru pe care l-am auzit vreodată”, a spus el.
 
Irma, unul dintre cele mai puternice uragane produse în ultimul secol în Atlantic a ajuns în Cuba vineri noapte, provocând rafale de vânt cu viteze de până la 260 de kilometri pe oră.
 
Potrivit meteorologilor, furtuna va provoca valuri de până la trei metri în zona coastei de nord a ţării comuniste şi în centrul şi nord-vestul Bahamas. 

 

Insula Saint Martin din Caraibe FOTO AFP

Imagini din aceeasi galerie
 • Insula Saint Martin din Caraibe FOTO AFP
 • Marigot, Insula Saint Martin, Caraibe FOTO AFP
 • Marigot, Insula Saint Martin, Caraibe FOTO AFP
 • Hotel Mercure în Marigot, Caraibe FOTO AFP
 • Marigot, Bay of Nettle, Insula  Saint Martin FOTO AFP
 • Haiti FOTO EPA
 • Orient Bay, Insula Saint Martin FOTO AFP
 • Hotel Mercure în Marigot, Caraibe FOTO AFP
 • Philipsburg, Sint Maarten FOTO EPA
 • Puerto Rico FOTO Guliver Gettyimes
 • Puerto Rico FOTO Guliver Gettyimes
 • Haiti FOTO EPA
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările