Fostul vicepreşedinte american Mike Pence a fost operat pentru implantarea unui stimulator cardiac

Fostul vicepreşedinte american Mike Pence a fost operat pentru implantarea unui stimulator cardiac

Mike Pence FOTO Arhivă

Fostul vicepreşedinte SUA, Mike Pence, a fost operat cu succes la Washington pentru implantarea unui stimulator cardiac după ce ritmul inimii sale devenise prea lent, potrivit New York Times.

Ştiri pe aceeaşi temă

Serviciul său de presă citat de New York Times transmite că a fost vorba despre o intervenţie de rutină şi că fostul vicepreşedinte, în vârstă de 61 de ani, îşi va relua activitatea normală în câteva zile.
 
Sursa citată mai amintesşte că Pence Pence a fost diagnosticat cu o activitate cardiacă anormală din 2016. Mai precis, era vorba despre impulsurile electrice pe care le primea inima sa, o afecţiune cunoscută ca „bloc de ramură stânga” (LBBB), evidenţiată la electrocardiogramă. Este o problemă ce reduce capacitatea de pompare a inimii şi care uneori poate duce la bătăi periculos de încetinite ale cordului, care se soldează cu aritmii cardiace sau chiar leşin.
 
Mike Pence, care la acea vreme tocmai fusese nominalizat de Partidul Republican pentru a face echipă cu Donald Trump din postura de vicepreşedinte, a spus că nu a avut niciun fel de simptome, iar medicii au apreciat că este apt să-şi exercite funcţia.
 
Acum însă, mai exact în ultimele două săptămâni, Mike Pence a trecut prin manifestări asociate cu un ritm cardiac lent. A fost examinat de doctori şi i s-a recomandat un implant de stimulator cardiac.
 
Tatăl lui Mike Pence, un fumător înrăit, a murit din cauza unui atac de cord la vârsta de 58 de ani. Mike Pence nu fumează, iar în timpul celor patru ani cât a fost preşedinte doctorii au apreciat că are o stare de sănătate bună.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările