Foşti agenţi FBI îl acuză pe Comey că „face rău agenţiei“ prin conflictul său cu Trump

Foşti agenţi FBI îl acuză pe Comey că „face rău agenţiei“ prin conflictul său cu Trump

James Comey Foto: EPA

Foşti agenţi ai FBI l-au acuzat pe fostul şef James Comey că atacul său la adresa preşedintelui Donald Trump dăunează reputaţiei agenţiei şi că acesta "joacă un joc periculos”, scrie The Guardian.

Ştiri pe aceeaşi temă

Agenţi FBI au susţinut, de asemenea, că au fost contactaţi de mai mulţi actuali angajaţi ai FBI, care ar fi nemulţumiţi de acţiunile lui Comey. "Este ceva lipsit de gust, în cel mai bun caz. Este o lipsă totală de demnitate.
 
El şi un număr mare de angajaţi ai FBI care au lucrat pentru el au făcut rău agenţiei”, a declarat Nancy Savage, director executiv al Societăţii Foştilor Agenţi Speciali FBI.
 
Savage, care a fost agent FBI timp de 30 de ani, a susţinut că nu este deloc potrivit ca fostul şef al agenţiei să vorbească despre aspecte legate de preşedinte care se află momentan sub investigaţie.
 
În cadrul unui interviu pentru ABC, fostul şef  al FBI James Comey a spus că Trump ar fi putut afecta justiţia prin faptul că a pus presiune pe el pentru a renunţa la ancheta privind legăturile între Rusia şi fostul consilier pe probleme de securitate naţională, Michael Flynn.
 
Aceste afirmaţii sunt investigate în prezent de procurorul special Robert Mueller şi două comitete ale Senatului.
 
"Eu şi majoritatea membrilor nu credem că este potrivit ca el să vorbească în public despre aspecte aflate sub investigaţie şi este nepotrivit să scrie o carte despre aceste lucruri. Dacă va fi martor, el trebuie să furnizeze informaţiile într-o manieră controlată (...) Nu se respectă protocolul, este ceva fără precedent şi nerecomandat”, a mai spus Savage.
 
Directorul executiv al Societăţii Foştilor Agenţi Speciali FBI a mai susţinut că ea şi alţi foşti agenţi au fost contactaţi la câteva ore după interviul lui Comey de către actuali angajaţi ai FBI care s-ar fi arătat nemulţumiţi de situaţie.
 
La rândul său, fostul agent Bobby Chacon a declarat: "Majoritatea oamenilor cu care am vorbit de duminică noapte până acum cred că nu este momentul potrivit. Îşi dau ochii peste cap, nu este bine”.
 
Ron Hosko, fostul director adjunct al diviziei de criminologie al FBI, consideră că a trecut destul timp de când Comey nu mai lucrează pentru agenţie şi astfel comentariile sale au şanse mai mici să compromită munca lui Mueller sau a Congresului. Totuşi, el crede că aceste comentarii publice ale lui Comey îl vor ajuta pe Trump atunci când va critica agenţia.
 
James Comey l-a comparat pe Donald Trump cu un "cap al mafiei”, în cartea sa care va fi lansată joi. De asemenea, într-un interviu pentru ABC, fostul şef al FBI a spus că Trump nu este apt "din punct de vedere moral” să fie preşedinte.
citeste totul despre: