Femeia care a dezvăluit relaţia dintre Bill Clinton şi Monica Lewinsky a murit

Femeia care a dezvăluit relaţia dintre Bill Clinton şi Monica Lewinsky a murit

Monica Lewinsky, Linda Tripp

Linda Tripp, funcţionarul public care a dezvăluit relaţia sexuală dintre preşedintele Bill Clinton şi Monica Lewinsky, angajată a Casei Albe, a murit din cauza unui cancer la vârsta de 70 de ani, potrivit BBC.

Ştiri pe aceeaşi temă

Tripp a înregistrat conversaţiile pe care le-a avut cu Monica Lewisnky, iar acestea au devenit punctul central în procesul de destituire a lui Clinton din 1998.
 
Ea a fost apreciată ca avertizor şi denunţată ca partizan.
 
Linda Tripp lucra la Pentagon şi era prietenă cu Lewinsky în ciuda diferenţei de vârstă de 24 de ani. Ea a aflat că tânăra avea o relaţie sexuală cu preşedintele Statelor Unite şi a început, în 1997, să înregistreze pe ascuns discuţiile pe care ele le aveau.
 
A dat apoi înregistrările lui Kenneth Starr, procurorul special care a condus investigaţia referitoare la administraţia Clinton.
 
Tripp a fost şi cea care a dezvăluit existenţa rochiei albastre a lui Lewinsky, pătată de preşedintele Clinton, un detaliu obscen care a rămas în mintea publicului.
 
Scandalul sexual a precipitat procesul de destituire a lui Clinton intentat în 1998 de Camera reprezentanţilor condusă de republicani, atunci când a fost descoperit că el a comis sperjur - minţind în legătură cu relaţia cu Lewinsky.
 
Bill Clinton a fost achitat de Senat, însă lupta politică a fost ca un prevestitor al divizării în politica americană.
 
Tripp a insistat că a oferit informaţiile pentru ancheta lui Starr din patriotism, însă criticii au acuzat-o că a trădat prietenia cu Monica Lewinsky şi că a căutat să submineze preşedinţia.
 
Ea a fost concediată de la Pentagon în ultima zi a administraţiei Clinton, în 2001, apoi şi-a deschis, împreună cu soţul ei, un magazin în Virginia.
 
La aflarea veştii că Tripp este bolnavă, Lewinsky a scris pe Twitter: „Indiferent de trecut, să aflu că Linda Tripp este grav bolnavă, sper să se refacă. Nu-mi pot imagina cât de greu este pentru familia ei”.
 
În 1998, când a depus mărturie în procesul lui Clinton, Lewinsky a concluzionat: „Îmi pare cu adevărat rău pentru tot ce s-a întâmplat şi o urăsc pe Linda Tripp”.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: