Cofondatorul Microsoft Paul Allen a murit la vârsta de 65 de ani

Cofondatorul Microsoft Paul
Allen a murit la vârsta de 65 de ani

FOTO AFP

Paul Allen, omul care a pus bazele Microsoft împreună cu prietenul său din copilărie Bill Gates, a murit la vârsta de 65 de ani, din cauza unor complicaţii la forma de cancer de care suferea, scrie The Guardian.

Ştiri pe aceeaşi temă

Compania sa, Vulcan, a spus într-o declaraţie că acesta a murit luni. La începutul lunii, Allen a spus că forma de cancer de care suferea a reapărut.
 
„Cu o tristeţe profundă, anunţăm  moartea fondatorului nostru Paul G. Allen, co-fondatorul Microsoft şi remarcabilul tehnolog, filantrop, constructor comunitar, conservator, muzician şi susţinător al artei", au transmis reprezentanţii companiei Vulcan printr-un comunicat.
 
Allen, care era un mare fan al sportului, deţinea Portland Trail Blazers şi Seattle Seahawks.
 
Allen şi prietenul său din şcoală, Bill Gates, au fondat Microsoft în 1975. El a avut funcţia de vicepreşedinte executiv al departamentului de cercetare şi dezvoltare de noi produse până în anul 1983, când s-a retras din cauza unor probleme de sănătate. A rămas însă acţionar majoritar şi membru al consiliului administrativ.

„Sunt foarte trist în legătură cu moartea unuia dintre cei mai vechi şi mai dragi prieteni de-ai mei, Paul Allen,” a declarat Bill Gates, luni.
 
Allen a dat denumirea companiei „Microsoft” şi, deşi este mai puţin cunoscut decât Bill Gates, a jucat un rol esenţial în dezvoltarea computerului personal, într-o vreme când un calculator normal era de mărimea unei camere şi avea un preţ mult prea mare pentru majoritatea oamenilor şi firmelor.
 
„Am pierdut un mare pionier al tehnologiei astăzi-mulţumesc, Paul Allen pentru contribuţiile imense pe care le-ai adus lumii prin munca şi filantropia ta,” a declarat Sundar Pichai, CEO Google.
 
CEO-ul Apple, Tim Cook, a adăugat: „Industria noastră a pierdut un pionier şi lumea noastră a pierdut o forţă a binelui. Transmitem condoleanţele noastre prietenilor lui Paul, familiei Allen şi tuturor celor de la Microsoft.”
citeste totul despre: