Cine este William Burns, propunerea lui Joe Biden la şefia CIA

Cine este William Burns, propunerea lui Joe Biden la
şefia CIA

William Burns FOTO EPA-EFE

Joe Biden, care urmează să preia săptămâna viitoare funcţia de preşedinte al Statelor Unite, urmează să-l nominalizeze pe diplomatul William Burns la conducerea Agenţiei Centrale de Informaţii (CIA).

Ştiri pe aceeaşi temă

Anunţul cu privire la nominalizarea lui William Burns a fost făcut de echipa lui Biden.

„Poporul american va dormi liniştit cu el ca director al CIA”, a spus Joe Biden, citat într-un comunicat. 

William Burns s-a născut pe 4 aprilie 1956, la Fort Bragg, o bază militară din Carolina de Nord.

Este absolvent de istorie la La Salle University din Philadelphia, Pennsylvania, şi de relaţii internaţionale la Universitatea din Oxford, Marea Britanie, unde a studiat ca bursier Marshall.

A activat timp de 33 de ani în diplomaţia americană, până la retragerea sa în octombrie 2014 din postul de secretar de Stat adjunct.

A fost ambasador în Iordania, din 1998 până în 2001, şi în Rusia, din 2005 până în 2008.

După încheierea mandatului de ambasador la Moscova, a lucrat timp de trei ani ca subsecretar de Stat pentru Afaceri Politice, înainte de preluarea postului de secretar de Stat adjunct.

A fost timp de o zi şi secretar de Stat al Statelor Unite, la 20-21 ianuarie 2009, în contextul plecării republicanului George W. Bush şi instalării democratului Barack Obama la Casa Albă.

William Burns este din februarie 2015 preşedintele Fundaţiei Carnegie pentru Pacea Internaţională, un cerc de reflecţie care promovează cooperarea interetnică şi promovează interesele Statelor Unite pe scena internaţională.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările