California este primul stat care impune elevilor să se vaccineze

California este primul stat care impune elevilor să se vaccineze

FOTO: Shutterstock

Gavin Newsom, guvernatorul statului californian, a anunţat vineri primul mandat de vaccinare împotriva coronavirusului pentru şcolari din Statele Unite. Acesta cere ca toţi elevii din şcoala primară şi până la liceu să se vaccineze, odată ce vaccinul obţine aprobarea finală din partea guvernului SUA pentru diferite grupe de vârstă.

Guvernul a aprobat vaccinul COVID-19 pentru cei peste 16 ani, dar a acordat doar o autorizaţie de urgenţă pentru categoria 12 - 15 ani. Odată ce autorităţile de reglementare federale îl aprobă pe deplin pentru acel grup, statul va cere elevilor din clasele a VII-a până la a XII-a să se vaccineze atât în şcolile publice, cât şi în cele private. Newsom a spus că se aşteaptă ca această cerinţă să fie în vigoare până cel târziu la 1 iulie 2022, potrivit NPR
 
"Vrem să punem capăt acestei pandemii. Suntem cu toţii epuizaţi", a declarat guvernatorul democratic reporterilor de la un gimnaziu din San Francisco.
 
Spre deosebire de alte cerinţe de vaccinare pentru elevii din California, guvernatorul a spus că părinţii vor putea cita credinţe personale în refuzul vaccinării copiilor lor împotriva COVID-19 şi li se va permite totuşi să-şi trimită copiii la cursuri.
 
Scutirea motivată de credinţă personală trebuie acordată, deoarece noua cerinţă de vaccinare este impusă printr-un proces de reglementare, mai degrabă decât prin Legislativ, au spus oficialii. Parlamentarii statului pot decide ulterior să elimine orice scutire pentru vaccinul COVID-19.
 
În California, printre vaccinurile obligatorii pentru elevi peste 12 ani se numără cel pentru poliomielită, rujeolă, oreion, rubeolă, varicelă, hepatită B, difterie sau tetanos.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările