Biden, tot mai aproape de victorie, după ce a luat şi Michigan: Suntem pe cale să avem cele mai multe voturi din istorie. Trump intentează proces în Pennsylvania

Biden, tot mai aproape de victorie, după ce a luat şi Michigan: Suntem pe cale să avem cele mai multe voturi din istorie. Trump intentează proces în Pennsylvania

FOTO Getty Images

Echipa de campanie a lui Donald Trump solicită Curţii Supreme să intervină în Pennsylvania care a obţinut printr-o decizie judecătorească permisiunea de a număra buletine de vot ştampilate până în ziua alegerilor timp de trei zile. Biden este pe cale să câştige şi Michigan după ce a obţinut Wisconsin. Într-un nou discurs, Biden a spus că statele câştigate indică o victorie apropiată.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ca şi în Wisconsin, unde a cerut oprirea numărătorii din cauza faptului că nu a avut acces la deschiderea buletinelor de vot în mai multe secţii de vot, echipa de campanie a lui Trump acuză aceeaşi problemă în Pennsylvania, statul cu cei mai mulţi electori rămas în cursă. Aceasta mai acuză şi probleme de identificare a votanţilor pe buletinele de vot.
 
Procurorul general al statului a declarat pentru CNN că procesul înaintat de campania lui Trump este mai degrabă un „document politic” decât unul judiciar.
 
„Există transparenţă a procesului de vot. Procesarea buletinelor de vot e în desfăşurare. Sunt observatori care urmăresc numărătoarea, iar ea va continua”, a spus acesta.
 
„După o noapte lungă de numărătoare devine tot mai clar că obţinem statele necesare pentru câştigarea preşedinţiei. Nu am ieşit să spun că am câştigat, ci doar să raportez că la finalul votului credem că vom fi cei învingători.
 
Am câştigat Wisconsin cu 20.000 de voturi. În Michigan conducem cu peste 35.000 de voturi şi numărul lor creşte în continuare. Avem o margine consistent mai mare decât Trump în 2016 când a câştigat statul.

Michigan va termina curând numărătoarea. Am o senzaţie foarte bună legat de Pennsylvania. Teoretic toate buletinele de vot care mai sunt de procesat au fost depuse prin poştă, iar 78% din aceste voturi sunt pentru noi în Pennsylvania.
 
Am întors Arizona şi districtul 2 din Nebraska. Am câştigat voturile majorităţii americanilor şi totul arată că aceasta creşte şi mai mult.
 
Senatoarea Harris şi cu mine suntem pe cale să câştigăm mai multe voturi decât orice preşedinte din istorie, peste 70 de milioane de voturi. Sunt extrem de mândru de campania noastră”, a spus Biden.
Biden a mai subliniat că el nu vede America împărţită în state roşii şi albastre, ci o singură ţară.

Au rămas doar şase state în care se numără numără voturile: Arizona, Alaska, Carolina de Nord, Pennsylvania, Georgia şi Nevada. Biden conduce în Arizona şi Nevada, în ambele are un avans destul de important. Trump conduce în restul, dar pierde tot mai mult teren în fiecare dintre ele, cel mai strâns scor fiind în Georgia. În Pennsyvania încă se numără sute de mii de voturi, iar Trump a ajuns de la 55% la 51,6%.

Şansele lui Trump se reduc dramatic, o cale spre victorie mai rămâne doar dacă ar întoarce cumva Arizona unde mai sunt de numărat 600.000 de voturi.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările