Administraţia Biden a redeschis un adăpost temporar pentru copiii neînsoţiţi ai migranţilor: „Simptomul unui sistem compromis”

Administraţia Biden a redeschis un adăpost temporar pentru copiii neînsoţiţi ai migranţilor: „Simptomul unui sistem compromis”

Administraţia Biden a redeschis o facilitate pentru copiii neînsoţiţi ai migranţilor în Texas FOTO Washington Post via Axios

Administraţia Biden a redeschis luni o facilitate temporară pentru copiii neînsoţiţi ai migranţilor în Carrizo Springs, Texas, relatează Axios citând Washington Post.

Oficialii au motivat această măsură printr-o creştere a numărului de migranţi ce au traversat graniţa SUA-Mexic în luna ianuarie, în timp ce capacităţile de cazare ale guvernului federal au scăzut pe fondul pandemiei.
 
Zeci de adolescenţi au fost deja adăpostiţi în aceste construcţii temporare, foste tabere de cazare pentru muncitori, care au funcţionat timp de o lună în vara anului 2019. Acestea au capacitatea de a primi până la 700 de adolescenţi cu vârste cuprinse între 13 şi 17 ani.
 
Aceste adăposturi temporare au fost criticate în timpul admistraţiei Trump de către activişti, avocaţi şi  militanţi pentru drepturile omului din cauza condiţiilor, costurilor şi lipsa de transparenţă.
 
Aceste adăposturi temporare sunt administrate de Departamentul pentru Sănătate şi Servicii de Personal (HHS) şi costă circa 775 de dolari americani pe zi de copil faţă de 290 de dolari cât ar costa cazarea în centrele permanente.
 
Facilitatea din Texas se întinde pe circa 26 de hectare şi constă într-un cort gigant, rulote, un teren de footbal, baschet, un spital-cort. Servicii juridice, săli de clasă, o frizerie sunt oferite în rulote. Există de asemenea ambulanţe şi maşini de pompieri, facilitatea fiind construită ca un sistem de management pentru situaţii de urgenţă. Personalul are tricouri imprimate cu funcţiile lor: manager de dezastru, asistenţă şi management pentru urgenţe,scrie Washington Post.
 
Un purtător de cuvânt pentru HHS a subliniat că în acest moment centrele permanente sunt ocupate în proporţie de 90% ţinând cont de faptul că trebuie respectate măsuri de pandemie. 7.000 de copii neinsoţiţi se află în prezent în custodia serviciului.
 
„Copiii care ajung în acest program sunt simptomul unui sistem de imigraţie compromis”, a spus acesta.
Alexandria Ocasio-Cortez a reacţionat marţi pe Twitter după redeschiderea facilităţii: „Nu este în regulă şi nu va fi vreodată - indiferent de administraţie sau partid. Sistemul nostru de imigraţie se bazează pe o structură de încarcerare. Nu este un accident că modul cum abordăm ambele chestiuni este considerat poziţie controversată”.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările