Principalul opozant al lui Putin, Aleksei Navalnîi, aflat în stare de inconştienţă la spital după ce ar fi fost otrăvit

Principalul opozant al lui Putin, Aleksei Navalnîi, aflat în stare de inconştienţă la spital după ce ar fi fost otrăvit

Aleksei Navalnii FOTO EPA EFE

Liderul opoziţiei ruse şi un critic constant al preşedintelui Vladimir Putin, Aleksei Navalnîi, se află la spital în stare de inconştienţă, după ce ar fi fost otrăvit, a anunţat purtătoarea acestuia de cuvânt, citată de BBC.

Ştiri pe aceeaşi temă

Kira Iarmis, purtătoarea de cuvânt al lui Navalnîi, a scris pe Twitter că acesta din urmă s-a simţit rău în timpul unui zbor, iar avionul a făcut o aterizare de urgenţă la Omsk. Iarmis a mai explicat că există suspiciunea că Navalnîi a fost otrăvit cu ceva pus în ceai. 
 
Navalnîi se întorcea la Moscova de la Tomsk, iar ceaiul a fost singurul aliment pe care l-a ingerat. Doctorii spun că agentul toxic s-a absorbit mai repede în băutura caldă. 
 
În prezent, Navalnîi este la terapie intensivă, inconştient, susţine Kira Iarmiş.
 
BBC notează că aceste afirmaţii nu au putut fi verificate dintr-o sursă independentă. 
 
Navalnîi a fost adesea anchetat iar sediile ONG-ului acestuia percheziţionate pentru diverse motive de către Kremlin. Ultima oară, la mijlocul lunii iulie, Navalnîi era vizat de percheziţii şi audiat într-un dosar de defăimare.
 
„FBK este percheziţionat”, a anunţat pe Twitter Aleksandr Golovaci, avocatul organizaţiei, care a publicat o înregistrare video în care apar agenţi de poliţie care se apropie de birou. Opozantul, oaia neagră a Kremlinului, a anunţat pe contul de Instagram că a fost audiat de către Comitetul de anchetă, în cadrul unui dosar de defăimare şi că două apartamente cu care are legătură urmează să fie percheziţionate.
 
”Trebuie să luptăm împotriva acestui regim dezgustător”, afirma atunci Navalnîi. Acesta acuza autorităţile ruse de faptul că încearcă să-i paralizeze astfel acţiunea, odată cu apropierea alegerilor în aproximativ 30 de regiuni ruse, prevăzute în septembrie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările