Rusia pregăteşte o agresiune militară pe scară largă: avertismenul unui oficial ucrainean

Rusia pregăteşte o agresiune militară pe scară largă: avertismenul unui oficial ucrainean

FOTO Arhivă

Federaţia Rusă pregăteşte o agresiune militară la scară largă împotriva Ucrainei, de-a lungul întregii linii de frontieră ruso-ucrainene, a declarat vineri şeful adjunct al Statului Major al armatei ucrainene, Aleksii Taran, într-un interviu acordat publicaţiei locale Tyzhden.ua.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Rusia se pregăteşte de o agresiune militară pe scară largă. Aceste planuri sunt destul de evidente. Forţele armate ale Ucrainei se pregătesc să respingă agresiunea armată de-a lungul întregii frontiere a Ucrainei" cu Rusia, a declarat Aleksii Taran, şeful Direcţiei principale de formare militară a armatei ucrainene, citat de Agerpres.
 
El susţine că ofensiva rusă ar viza nu doar linia de contact din Donbas, ci chiar „graniţa cu Belarus şi mai departe zona de lângă Crimeea în Basarabia" de sud (regiunea Odesa).
 
Din 2014, Ucraina a început să consolideze capabilităţile unităţilor sale militare pentru a putea „respinge“ o eventuală agresiune armată la scara largă din partea Rusiei.
 
„Rezultatul acestui efort poate fi văzut pe hartă: linia de contact este stabilizată, avansarea în continuare a agresorului este imposibilă“, a adăugat înaltul responsabil militar ucrainean.
 
Kievul şi Occidentul acuză Rusia de susţinerea în special militară a rebelilor separatişti din estul Ucrainei, unde conform mai multor dovezi prezentate de autorităţile ucrainene ar exista şi militari ruşi, ceea Moscova neagă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: