Răspunsul Kremlinului la sancţiunile UE: Vera Jourova, David Sassoli şi alţi  6 oficiali europeni au primit intedicţie de a intra pe teritoriul Rusiei

Răspunsul Kremlinului la sancţiunile UE: Vera Jourova, David Sassoli şi alţi  6 oficiali europeni au primit intedicţie de a intra pe teritoriul Rusiei

Imagine: Shutterstock

Rusia a decis, vineri, să interzică accesul pe teritoriul său a opt oficiali din Uniunea Europeană, ca reacţie după sancţiunile impuse cetăţenilor ruşi de către UE, informează Reuters.

 
 
Ministerul rus de Externe a anunţat că printre oficialii vizaţi de interdicţie se numără Vera Jourova, vicepreşedinte al Comisiei Europene pentru Valori şi Transparenţă, şi David Sassoli, preşedintele Parlamentului European.
 
Ceilalţi şase oficiali care au interdicţie de a intra pe teritoriul Rusiei sunt:
 
  • Jorg Raupach (procurorul şef al Berlinului),
  • Ivars Abolins (preşedintele Consiliului Media Electronică al Letoniei),
  • Maris Baltins (director al Centrului Lingvistic al Letoniei),
  • Jacques Maire (membru al delegaţiei Franţei la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei),
  • Asa Scott (preşedintele Diviziei de Protecţie şi Siguranţă CBRN, Agenţia suedeză de Cercetare pentru Apărare) 
  • Ilmar Tomusk (directorul general al Inspectoratul pentru Lingvistică al Estoniei).
 
Uniunea Europeană a impus în martie sancţiuni în cazul a doi ruşi acuzaţi de persecutarea lesbienelor şi gay-ilor în Cecenia. De asemenea, UE a impus în martie sancţiuni pentru patru înalţi oficiali ruşi apropiaţi ai lui Vladimir Putin.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările