Putin este pregătit pentru o întâlnire cu Donald Trump imediat ce Washingtonul îşi dă acordul

Putin este pregătit pentru o întâlnire cu Donald Trump imediat ce Washingtonul îşi dă acordul

Donald Trump ;i Vladimir Putin

Vladimir Putin este pregătit pentru o întâlnire faţă în faţă cu preşedintele SUA, Donald Trump, odată ce Washingtonul dă undă verde, a declarat duminică preşedintele rus, citat de DPA.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
"Întâlnirea poate avea loc în funcţie de cât de repede sunt pregătite Statele Unite", a spus Putin într-o deplasare în China, potrivit agenţiei ruse TASS.
 
Preşedintele rus a adăugat că multe state şi-au exprimat interesul de a găzdui întâlnirea, inclusiv Austria. 
 
Ar fi prima întâlnire bilaterală dintre cele două ţări de când Trump se află în Biroul Oval. Trump şi Putin au vorbit doar când s-au întâlnit la diverse conferinţe majore.
 
Trump a făcut referire în repetate rânduri la legături strânse cu Rusia, inclusiv recent când a susţinut ca Grupul celor şapte (G7) al celor mai puternice naţiuni industrializate să reintegreze Rusia în "club". Dar tensiuni între Moscova şi Washington au apărut în timpul mandatului său, în special din cauza acuzaţiilor de implicare a Rusiei în alegerile prezidenţiale americane din 2016. 
 
Sugestia lui Trump de a invita în G7 Rusia, care a fost exclusă de grup în 2014 ca urmare a anexării pensinsulei Crimeea, a reprezentat una dintre multele probleme care au făcut ca Statele Unite să se desprindă de aliaţii săi tradiţionali la recent încheiatul summit de la Malbaie, Canada.  
 
Putin a accentuat că Rusia nu a părăsit niciodată G8, scrie TASS. Potrivit preşedintelui rus, celelalte ţări au refuzat să organizeze un summit în ţara sa. "Vă rog, am fi fericiţi să vă salutăm la Moscova", a adăugat el. 
 
Totodată, Putin a criticat declaraţia de la finalul G7, care, printre altele, a cerut Rusiei "să nu se mai comporte în manieră destabilizatoare". "Trebuie să oprim aceste bârfe imaginare şi să ne concentrăm pe chestiuni de cooperare reale", a spus el. 
 
Trum, a retras ulterior avizul SUA pentru comunicatul comun de la G7. 
 
citeste totul despre: