Putin, mesaj mojicesc la adresa lui Zelenski: „Că-ţi place ori ba, draga mea, trebuie să suporţi”. Cum comentează Kremlinul VIDEO

Putin, mesaj mojicesc la adresa lui Zelenski: „Că-ţi
place ori ba, draga mea, trebuie să suporţi”. Cum comentează Kremlinul VIDEO

Vladimir Putin în conferinţa de presă comună cu Emmanuel Macron FOTO EPA-EFE

Kremlinul a apărat marţi o declaraţie a lui Vladimir Putin, luni, prin care l-a atacat pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, interpretată de mulţi internauţi ca o glumă despre viol, relatează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Liderul de la Kremlin l-a atacat luni, în conferinţa sa de presă comună cu preşedintele francez Emmanuel Macron, pe Volodimir Zelenski, care a criticat unele elemente ale planului de pace în estul Ucrainei, negociat în 2015 între Kiev şi Moscova.

„Că-ţi place ori ba, draga mea, trebuie să suporţi”, i-a transmis Putin lui Zelenski.

Această declaraţie a provocat dezbateri aprinse în Rusia şi în Ucraina.

Unii critici ai lui Putin denunţă o declaraţie care legitimează violul. Alţii o consideră mai degrabă un mod de a certa un copil sau o trimitere la o ghicitoare din era sovietică.

„Preşedintele (rus Vladimir Putin) voia să spună că atunci când un stat a acceptat să-şi asume obligaţii, el trebuie să le respecte”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Vladimir Putin este un obişnuit al unor declaraţii controversate. El şi-a comparat criticii cu nişte maimuţe şi a spus că opozantul său Aleksei Navalnîi, care acuză Kremlinul de faptul că l-a otrăvit cu un agent neurochimic de tip noviciok, ar fi fost mort dacă acuzaţia sa ar fi fost adevărată.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările