Reacţia Rusiei după atacul asupra Siriei: MAE: Trebuie să fii anormal să ataci când existau şanse de pace. Parlamentul rus: Încălcare a legislaţiei internaţionale

Reacţia Rusiei după atacul asupra Siriei: MAE: Trebuie să fii anormal să ataci când existau şanse de pace. Parlamentul rus: Încălcare a legislaţiei internaţionale

Foto EPA EFE

Purtătorul de cuvânt al MAE rus Maria Zaharova afirmă într-o postare pe Facebook că trebuie să fii anormal să ataci capitala Siriei exact când existau şanse de pace, referindu-se la atacul lansat de SUA, Marea Britanie şi Franţa asupra unor ţinte din Siria ca răspuns la atacul cu arme chimice lansat în urmă cu o săptămână la Duma.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Trebuie să fii anormal să ataci capitala Siriei exact când avea şansa unui viitor paşnic", a scris Zaharova, conform Reuters.
 
Ea consemnează că mai întâi poporul sirian a experimentat "primăvara arabă", apoi Statul Islamic şi acum rachetele americane "deştepte".
 
"Capitala unui stat suveran, care încearcă de ani buni să supravieţuiască agresiunii teroriste, a fost atacată", spune Zaharova.

Preşedintele Comisiei de afaceri externe din Parlamentul rus acuză că atacurile aeriene ale SUA, Marii Britanii şi Franţei în Siria sunt o încălcare a legislaţiei internaţionale.

Preşedintele Comisiei de afaceri externe din Consiliulul Federaţiei, Camera superioară a Parlamentul rus, Konstantin Kosacev, a declarat sâmbătă că atacurile aeriene ale SUA, Marii Britanii şi Franţei în Siria sunt o încălcare a legislaţiei internaţionale şi par să aibă ca scop să împiedice inspectorii autorităţii privinf armele chimice să îşi îndeplinească misiunea, transmite Reuters, citând Interfax.

Kosacev a descris loviturile aeriene drept un atac lipsit de fundament asupra unui guvern suveran.

“De asemenea, pare să fie o încercare de a crea impedimente pentru misiunea Organizaţiei privind Interzicerea Armelor Chimice care tocmai a început în regiunea Duma sau chiar o încercare de a o deturna", a susţinuta Kosacev.

Conform Ministerului rus al Apărării, niciunul dintre atacuri nu a afectat zone în care sistemul de apărare aeriana rusesc protejează bazele de la Tartus şi Hmeimim.
 
 
Ambasadorul a mai declarat că „insultarea preşedintelui Rusiei este inacceptabilă şi inadmisibilă” şi că Statele Unite nu au dreptul moral să atace alte ţări de vreme ce şi acestea deţin arme chimice.
citeste totul despre: