Purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse susţine că a fost hărţuită sexual de un deputat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a dezvăluit sâmbătă că a fost hărţuită sexual de deputatul Leonid Sluţki, deja acuzat de aceleaşi fapte de mai multe jurnaliste din Rusia, transmite AFP.

În ultimele săptămâni, mai multe jurnaliste din Rusia au dezvăluit că au fost expuse hărţuirii sexuale în exercitarea profesiei lor. Dintre aceste, trei îl arată cu degetul pe acelaşi agresor: Leonid Sloutski, deputat şi preşedinte al Comisiei pentru afaceri externe a Dumei (camera inferioară a parlamentului rus).

Surprinsă de mărturiile lor, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe a rupt şi ea tăcerea. Sâmbătă, Maria Zakharova, a susţinut că a fost hărţuită sexual de acelaşi deputat.

La Sankt Petersburg, în nord-vestul Rusiei, "Leonid a început să spună la restaurant lucruri care nu mi-au plăcut deloc", a răspuns ea la postul de televiziune rus NTV după ce a fost întrebată în legătură cu acuzaţiile de hărţuire sexuală care îl vizează pe acest deputat.

"Am fost surprinsă să văd că cei care erau prezenţi (...) nu au spus nimic în acel moment şi nu m-au sprijinit", a continuat Maria Zaharova, precizând că faptele s-au petrecut în urmă cu cinci ani, "atunci când ea nu era o persoană cunoscută".

"Mă opun total celor care spun, în fine, să vedem, ea inventează, este genul ăla de fată care nu se îmbracă aşa cum trebuie, toate astea sunt nişte invenţii", a adăugat ea, cerându-le femeilor victime ale hărţuirii sexuale "să vorbească aici şi acum".

Patru jurnaliste, dintre care trei cu faţa neacoperită, l-au acuzat în ultimele săptămâni pe deputatul Leonid Sluţki, şeful Comisiei pentru afaceri externe, că le-a agresat sexual, mai ales făcând comentarii cu conotaţii sexuale sau încercând să le îmbrăţişeze cu forţa.

După ce întâi a denunţat "o provocare infamă şi josnică", iar apoi s-a declarat încântat că aceste acuzaţii "îi întăresc autoritatea", Leonid Sluţki, 50 de ani, a cerut joi, pentru prima dată, iertare presupuselor victime.

"Vreau să le cer iertare persoanelor cărora le-am făcut probleme deliberat sau involuntar. Credeţi-mă, nu am făcut-o din răutate", a scris el pe pagina sa de Facebook.

Până în prezent, Leonid Sluţki a fost susţinut de majoritatea colegilor din parlament, printre care liderul mişcării naţionaliste LDPR, Vladimir Jirinovski, care le-a acuzat pe presupusele victime că au "primit ordine din Occident".

"Vă este teamă să lucraţi la Duma de Stat? Atunci, schimbaţi-vă meseria", i-a spus miercuri unei jurnaliste preşedintele Camerei inferioare a parlamentului, Viaceslav Volodin.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite