Omicron face „victime” în Rusia. O reţea de clinici oftalmologice ar putea avea serioase probleme, urmare a apariţiei noii variante a Covid-19

Omicron face „victime” în Rusia. O reţea de clinici oftalmologice ar putea avea serioase probleme, urmare a apariţiei noii variante a Covid-19

Foto: Shutterstock

Şeful reţelei de clinici „Omicron” cere OMS interzicerea utilizării numelui noii tulpini de covid. Alexander Padar, a spus că avocaţii săi sunt optimişti cu privire la rezultatele unui litigiu, deoarece situaţia poate afecta negativ profiturile clinicii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conducerea reţelei de centre oftalmologice Omicron din Rusia a intentat un proces împotriva Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, cerând interzicerea folosirii cuvântului omicron în contextul infecţiei cu coronavirus. Acest lucru a fost anunţat joi de fondatorul şi directorul general al reţelei, Alexander Padar, la postul de televiziune Russia-24 .

"Cerem ca OMS să nu mai folosească cuvântul omicron în contextul coronavirusului, în Federaţia Rusă. Am depus o cerere deoarece Omicron este marca noastră înregistrată în domeniul asistenţei medicale", a spus el.

Potrivit lui Padar, avocaţii sunt optimişti cu privire la perspectiva unui litigiu, deoarece situaţia ar putea afecta negativ profiturile. „Dacă această tulpină devine cu adevărat letală şi răspândirea ei va avea un efect la scară largă, atunci, desigur, din punct de vedere financiar vom avea pierderi”, a explicat el şeful reţelei de clinici Omicron, din Rusia. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările