Navalnîi îl felicită pe Biden. Kremlinul tace mâlc

Navalnîi îl felicită pe Biden. Kremlinul tace mâlc

Opozantul rus Aleksei Navalnîi FOTO Arhivă

Principalul opozant rus Alexei Navalnîi l-a felicitat pe Joe Biden pentru câştigarea alegerilor prezidenţiale, în contextul în care Kremlinul nu a reacţionat încă la scrutinul din SUA.

Ştiri pe aceeaşi temă

Navalnîi i-a felicitat pe Biden şi Kamala Harris, dar şi pe americani pentru că au „ales o nouă conducere în urma unor alegeri libere şi echitabile”.

„Este un privilegiu care nu se acordă în toate ţările”, a afirmat Navalnîi, aflat în convalescenţă în Germania, după o tentativă de otrăvire pusă pe seama Kremlinului.

Kremlinul, acuzat de ingerinţă în procesul electoral american de acum patru ani, încă nu a reacţionat în legătură cu victoria lui Biden. În schimb, MAE de la Moscova s-a grăbit să evoce aşa-numite „lacune” ale sistemului electoral american.

Relaţiile ruso-americane traversează cea mai gravă criză de după Războiul Rece, fiind marcate de sancţiuni economice, dezacorduri asupra unor mari dosare internaţionale - precum Ucraina sau Siria - şi acuzaţii de ingerinţă electorală şi de spionaj.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările