Navalnîi cere SUA să „ignore aiurelile lui Putin”: Cum comentează opozantul rus criza provocată de Kremlin în jurul Ucrainei

Navalnîi cere SUA să „ignore aiurelile lui Putin”: Cum comentează opozantul rus criza provocată de Kremlin în jurul Ucrainei

Aleksei Navalnîi FOTO EPA-EFE

Opozantul rus Aleksei Navalnîi, arestat de autorităţile ruse după ce au eşuat în a-l asasina cu Noviciok, a transmis Occidentului să nu facă nicio concesie lui Vladimir Putin în criza provocată de liderul de la Kremlin în legătură cu Ucraina.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sub titlul „Omul de care se teme Putin”, publicaţia Time dezvăluie corespondenţa pe care o ţine cu Aleksei Navalnîi.

Într-unul dintre mesaje, opozantul rus denunţă faptul că administraţia Biden „se grăbeşte să organizeze întâlniri” cu Kremlinul, „în loc să-i ignore aiurelile”.

În opinia lui Navalnîi, Putin se teme mai puţin de apropierea NATO de frontierele Rusiei decât de pierderea puterii. „Pentru a consolida ţara şi elitele, Putin are nevoie de toate aceste măsuri extreme, de toate aceste războaie - reale, virtuale, hibride - sau doar confruntări la limita războiului, aşa cum vedem acum”, scrie el.

Navalnîi crede că regimul Putin nu are nicio şansă de supravieţuire în cazul divizării elitelor din jurul Kremlinului. Pentru a se întâmpla acest lucru, el spune că SUA ar trebui să facă presiuni asupra liderului de la Kremlin din afară, iar susţinătorii săi (ai lui Navalnîi, n. red.) să procedeze la fel din interior.

Aleksei Navalnîi, 45 de ani, este închis în lagărul penitenciar Pokrov, la aproximativ 100 de kilometri est de Moscova. Opozantul rus a fost arestat pe 17 ianuarie 2021 în timp ce se întorcea în Rusia din Germania, unde a fost salvat de la moarte în urma otrăvirii lui cu un agent neurochimic de tip Noviciok. Autorităţile ruse refuză să deschidă o anchetă în acest caz. Conform unei investigaţii jurnalistice internaţionale şi unor scăpări de informaţii din interior, Navalnîi a fost otrăvit de o echipă specială a FSB, fostul KGB. Opozantul rus, ale cărui organizaţii au fost interzise anul trecut în Rusia, este convins că ordinul asasinării sale a venit direct de la Putin.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările