Moscova, lovită de o furtună de zăpadă de o intensitate fără precedent. Cel puţin o persoană a murit VIDEO

Moscova, lovită de o furtună de zăpadă de o intensitate fără precedent. Cel puţin o persoană a murit VIDEO

FOTO EPA - EFE

Cel puţin o persoană a murit şi alte cinci au fost rănite la Moscova în cursul celei mai puternice furtuni de zăpadă înregistrate vreodată în oraş de la începutul estimărilor meteorologice, au anunţat duminică primarul capitalei ruse şi agenţiile meteorologice citate de AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

În 24 de ore, în Moscova s-a aşternut un strat de zăpadă de 43 de centimetri, ceea ce înseamnă peste jumătate din cantitatea medie care cade într-o lună în oraş, potrivit Serviciului Naţional de Meteorologie. 
 
"O persoană a murit după ce un copac a căzut pe o linie de electricitate", a declarat primarul Moscovei Serghei Sobyanin pe reţeaua de socializare rusă VKontakte, adăugând că 360 de copaci au căzut din cauza condiţiilor meteorologice extreme. 
 
"Potrivit ultimelor informaţii, cinci persoane au fost rănite. Fiţi pridenţi. Previziunile meteorologice indică faptul că vremea se va înrăutăţi în continuare", a adăugat el într-o altă postare pe Twitter, precizând că va fi şi vânt foarte puternic. 
 
Zeci de zboruri au fost întârziate şi mai multe anulate pe aeroporturile din Moscova.
 
Anterior, un reprezentant al Biroului meteorologic de la Moscova a anunţat pentru agenţia Interfax că echivalentul a 14 milimetri de apă a căzut în 12 ore, sâmbătă, depăşind un record care data din 1957. 
 
citeste totul despre: