Moscova a interzis intrarea în Rusia a lui Joe Biden şi a altor câteva sute de americani

Moscova a interzis intrarea în Rusia a lui Joe Biden şi a altor câteva sute de americani

FOTO SHUTTERSTOCK

Rusia a interzis sâmbătă intrarea în ţară a 963 de cetăţeni americani, printre care preşedintele SUA Joe Biden şi secretarul de stat Antony Blinken, ca răspuns la sancţiunile aplicate Rusiei, relatează Reuters şi EFE.

Pe listă se mai află şi directorul CIA, William Burns.
 
„Acţiunile ostile ale Washingtonului se vor întoarce ca un bumerang împotriva SUA şi vor fi respinse cum se cuvine”, a transmis Ministerul rus de Externe.

Măsurile au o putere mai mult simbolică, dar arată gradul de deterioare a relaţiilor dintre SUA şi Rusia înainte şi după războiul declanşat în Ucraina.
 
Rusia a luat măsuri similare şi împotriva unor membri ai guvernului britanic dar şi a unor cetăţeni canadieni, între care soţia premierului Justin Trudeau.
 
Canada l-a sancţionat vineri pe miliardarul de origine rusă Alexandr Lebedev, un fost agent KGB şi proprietarul publicaţiilor britanice Evening Standard şi Independent. Totodată, acesta este sponsorul publicaţiei ruse independente Novaia Gazeta.
 
Pe lista celor 13 persoane incluse în ultima rundă de sancţiuni anunţate de Canada se maii află membri ai familiei oligarhului rus apropiat de Putin Ghenadi Timcenko. 
 

 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările