Urs polar, îmblânzit de mineri ruşi. „Stăpânii” îl compară cu un câine VIDEO

Urs polar, îmblânzit de mineri ruşi. „Stăpânii” îl compară cu un câine VIDEO

Un urs polar a fost îmblânzit de mineri ruşi.

Un urs polar a fost îmblânzit de mai mulţi mineri din insula Severnaia Zemlea şi a petrecut  câteva luni ca fiind „animal de companie” pentru aceştia.

Ştiri pe aceeaşi temă

Femela a fost atrasă de mirosul de mâncare lşi a venit în luna februarie la baza în care locuiesc minerii din zona Arctică.

„Tot ce ştim e că mama puiului a murit şi că a venit la noi acum câteva luni, când a descoperit baza atrasă de mirosul mâncării. Minerii i-au salvat viaţa, puiul nu a avut nicio şansă să supravieţuiască. Au hrănit animalul pe cale de dispariţie şi prin asta l-au îmblânzit”, a explicat Andrey Gorban, directorul grădinii zoologice Royev Ruchei din Krasnoyarsk, care a jucat un rol cheie în salvarea ursului polar.

Femela trăieşte de câteva luni aproape de oameni, cu care s-a obişnuit atât de mult încât este acum comparată cu un câine. Se joacă constant cu minerii şi îi urmăreşte în jurul bazei.

În filmări se vede cum ursul polar se joacă pe o scară de lemn şi îl „îmbrăţişează” apoi pe unul dintre bărbaţi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările