Explicaţiile poliţiei în cazul înjunghierii jurnalistei Tatiana Felghengauer: „Se simţea hărţuit sexual“ printr-o legătură telepatică. Cine este atacatorul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atacatorul jurnalistei Tatiana Felghengauer, care a fost înjunghiată în gât luni în redacţia postului de radio Ecoul Moscovei, are o „ostilitate personală“ faţă de victima sa, anunţă poliţia rusă.

Conform unei înregistrări video postate de Comitetul de anchetă al Federaţiei Ruse, atacatorul moderatoarei radio Tatiana Felghengauer este Boris Griţ, un ruso-israelian de 48 de ani.

El susţine că „are din 2012 o legătură telepatică“ cu jurnalista de 32 de ani şi „se simţea hărţuit sexual în fiecare noapte“ prin această legătură.

Moderatoare a unei emisiuni matinale populare, Tatiana Felghengauer a fost înjunghiată luni în redacţia postului Ecoul Moscovei, situată în centrul Moscovei.

Ea a fost dusă de urgenţă la spital şi operată, iar de azi dimineaţă se află la reanimare, spun surse de la Spitalul Sklifosovski.

Corzile sale vocale nu au fost atinse, iar pronosticul este favorabil, afirmă colegii săi.

Arătat cu degetul, Kremlinul a reacţionat prin intermediul purtătorului de cuvânt Dmitri Peskov.

„Regretăm (această agresiune, n. red.) şi o compătimim pe Tatiana, pe rudele ei şi redacţia Ecoul Moscovei, care au avut de a face cu atacul acestui nebun“, a spus Peskov, urându-i jurnalistei o „însănătoşire“ rapidă.

„Acţiunile unui nebun rămân acţiunile unui nebun“, a adăugat el, respingând implicarea Kremlinului în acest caz.

Acuzat de „tentativă de omor“, Boris Griţ a fost plasat în arest preventiv pentru două luni. 

Născut în Abhazia, o regiune separatistă a Georgiei, bărbatul a studiat şi a locuit la Moscova, după care a plecat în Israel în 2003. El s-a întors în capitala Rusiei acum o lună.

Anchetatorii spun despre el că este „un element antisocial, fără familie, domiciliu stabil sau venit“.

El şi-a recunoscut fapta, dar neagă că a vrut s-o ucidă pe jurnalistă.

image

Atacatorul jurnalistei Tatiana Felghengauer FOTO crimerussia.com

Pe de altă parte, sindicatul jurnaliştilor din Rusia şi-a exprimat regretul în legătură cu difuzarea unor materiale denigratoare la adresa postului Ecoul Moscovei pe canalul de ştiri Rossia 24, apropiat Kremlinului.

„Considerăm că astfel se subiecte alimentează ura faţă de confraţii noştri şi au putut provoca atacul asupra Tatianei, care a fost comis de către un individ dezechilbrat“, a transmis sindicatul într-un comunicat publicat luni.

Ecoul Moscovei este primaul post de radio apărut în Rusia după prăbuşirea Uniunii Sovietice. Aflat sub controlul Gazprom din 2001, la un an de la sosirea lui Vladimir Putin la putere, postul de radio a reuşit să se menţină ca o platformă pentru toate vocile, inclusiv pentru critici ai Kremlinului.

În total, 58 de jurnalişti au fost asasinaţi în Rusia începând din 1992.

O altă jurnalistă celebră de la Ecoul Moscovei, Iulia Latînina, a fugit din Rusia în septembrie, după ce i-a fost incendiată maşina.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite