Alegeri Rusia. Comuniştii anunţă un candidat-supriză, în timp ce Putin primeşte sprijinul „Rusiei Unite“. Cine este primul candidat înscris oficial

Alegeri Rusia.
Comuniştii anunţă un candidat-supriză, în timp ce Putin primeşte sprijinul „Rusiei
Unite“. Cine este primul candidat înscris oficial

Campanie de imagine pentru Vladimir Putin (al doilea din fotografie), surprins zâmbind alături de Dmitri Medvedev la Congresul anual al partidului „Rusia Unită“ FOTO EPA-EFE

„Rusia Unită“ vrea ca Vladimir Putin să învingă în alegerile prezidenţiale din 18 martie anul viitor, a declarat sâmbătă premierul Dmitri Medvedev, care este totodată liderul acestui partid aflat la putere în Rusia. Anunţul are loc în contextul în care liderul de la Kremlin s-a prezentat drept un candidat independent. Naţionaliştii şi comuniştii şi-au anunţat la rândul lor favoriţii.

Ştiri pe aceeaşi temă

La 71 de ani, Vladimir Jirinovski candidează din nou la preşedinţia Rusiei. Acest lider ultranaţionalist care şi-a construit cariera politică pe un discurs vulgar şi violent va deschide buletinul de vot, fiind primul candidat înscris oficial. Candidatura sa a fost aprobată vineri, conform postului RT.

Şi comuniştii şi-au ales candidatul pentru Kremlin. Este vorba de Pavel Grudinin, un inginer în vârstă de 57 de ani.

Renunţând la Ghennadi Ziuganov, o figură istorică a partidului şi un etern candidat ajuns la 73 de ani, comuniştii ruşi încearcă să-şi lărgească astfel baza electorală, comentează Reuters.

Însă favoritul clar al alegerilor este Vladimir Putin, care se află de 18 ani la putere.

„Vă vom da, Vladimir Vladimirovici, tot sprijinul posibil“, i-a transmis Dmitri Medvedev cu prilejul Congresului anual al Rusiei Unite.

După ce i-a mulţumit, Putin, în vârstă de 65 de ani, a promis să facă tot ceea ce este necesar pentru relansarea creşterii economice şi îmbunătăţirea serviciilor de sănătate.

De altfel, preşedintele rus ţine să dea asigurări că se află într-o stare fizică bună înainte de obţinerea celui de-al patrulea mandat de preşedinte.

Presa afiliată regimului l-a surprins jucând hochei în Piaţa Roşie, împreună cu ministrul Apărării Serghei Şoigu şi campionul olimpic Viaceslav Fetisov.

Vladimir Putin domină de 18 ani încoace scena politică rusă, deţinând până acum două mandate de premier şi trei de preşedinte.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările