Zeci de morţi şi sute de răniţi în Israel, în urma unei busculade la un eveniment religios FOTO VIDEO

Zeci de morţi şi sute de răniţi în Israel, în urma unei busculade la un eveniment religios FOTO VIDEO

FOTO EPA - EFE

Sute de oameni au fost răniţi şi zeci de persoane au murit joi noapte în Israel, în urma unei busculade care a avut loc în oraşul Meron, unde zeci de mii de evrei s-au strâns pentru a sărbători festivalul Lag Baomer.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE Ziarul Haaretz a anunţat că cel puţin 44 de persoane au fost ucise.
 
UPDATE: Un purtător de cuvânt al serviciului israelian de intervenţie în situaţii de urgenţă a anunţat că numărul deceselor confirmate a ajuns la 38, conform Reuters.
 
 
Ştire iniţială
 
Aproximativ 44 de persoane se află în stare critică din cei peste 100 de răniţi, notează Jerusalem Post. Şase elicoptere au ajutat la evacuarea răniţilor, iar un spital de campanie a fost montat la faţa locului.
 
Organizatorii au estimat prezenţa a 100,000 de oameni joi noapte, alţii urmând să sosească la Muntele Meron vineri. Aceştia se strâng pentru comemorarea rabinului Shimon Bar Yochai, un înţelept evreu care a trăit în al doilea secol al erei noastre.
 
Este cel mai mare eveniment organizat în Israel de la începutul pandemiei. După ce anul trecut festivităţile nu au avut loc, campania rapidă de vaccinare din Israel a permis ridicarea restricţiilor în ultimele luni.
 
Primele informaţii indică faptul că incidentele ar fi început în urma prăbuşirii unei secţiuni a unui stadion unde aveau loc festivităţi. Oficiali israelieni au declarat că majoritatea victimelor au fost asfixiate ori călcate în picioare în cadrul unei busculade.
 
Premierul Netanyahu a descris incidentele drept „un dezastru”. „Ne rugăm pentru sănătatea celor răniţi”, a scris acesta pe Twitter.
 
 
 
   

FOTO EPA - EFE

Imagini din aceeasi galerie
  • FOTO EPA - EFE
  • FOTO EPA - EFE
  • FOTO EPA - EFE
  • FOTO EPA - EFE
  • FOTO EPA - EFE
  • FOTO EPA - EFE
  • FOTO EPA - EFE
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările